Bedrijf starten

U wilt een eigen bedrijf beginnen in Pijnacker-Nootdorp. Maar waar moet u als startende ondernemer beginnen? De accountmanagers helpen u graag verder.

De website Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel helpt startende ondernemers op weg. Hier vindt u veel tips. Natuurlijk wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp u ook alvast op weg helpen. Bekijk de onderstaande meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan aan de accountmanagers.

Voor tips verwijzen wij u graag door naar het Ondernemersklankbord. Deze adviseurs zijn vrijwilliger en werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches. Doordat zij vaak zelf ook ondernemer zijn (geweest), kennen zij de uitdagingen van het ondernemerschap als geen ander.

Doe eerst de vergunningscheck in het Omgevingsloket. Kijk voor meer informatie op de pagina omgevingsvergunning

Dat mag. Hier zijn een aantal regels aan gebonden:

  1. Het bedrijf mag maximaal één derde van de woning innemen;
  2. Omwonenden mogen geen hinder ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast en overlast door parkeren;
  3. Er mag geen personeel werken vanuit het bedrijf aan huis;
  4. De ruimtelijke uitstraling van de woning met niet veranderen;
  5. Reclame maken op de gevel is niet toegestaan.

U gaat zelf op zoek naar een pand. Natuurlijk kunt u ook een bedrijfsmakelaar inschakelen. Heeft u al een pand op het oog? Bekijk dan of dit past binnen het bestemmingsplan op de website van het Omgevingsloket. Heeft u dan nog twijfels? Neem dan contact op met de medewerkers van het team Ruimte, via telefoonnummer 14 015.

Bekijk eerst of dit binnen het bestemmingsplan past op de website van het Omgevingsloket. Vervolgens onderzoekt u of er een omgevingsvergunning nodig is. Ook vraagt u een exploitatievergunning aan. Kijk voor meer informatie op de pagina exploitatievergunning.

Dit kan op meerdere manieren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp verstuurt een paar keer per jaar een ondernemersnieuwsbrief. Hierin staan inspirerende verhalen over ondernemers, nieuws en informatie over ondersteuning vanuit de gemeente. Ook staan alle (netwerk)events voor ondernemers benoemd. Interesse? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Ook kunt u lid worden van de LinkedIn-groep Ondernemen in Pijnacker-Nootdorp. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws vanuit onze accountmanagers en ondernemers.