Terug naar het overzicht

Stel uw monument open op 11 en 12 september

Sinds 1987 wordt ieder jaar in het tweede weekend van september de Open Monumentendag georganiseerd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste culturele evenement van Nederland met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers.

Open monumentendag

Als de omstandigheden het toelaten kunnen we dit jaar genieten op zaterdag 11 en zondag 12 september tijdens de open Monumentendag. Bent u net zo trots op uw monument en wilt u dat met onze inwoners delen? Meld u dan aan, u bepaalt zelf wat u wilt laten zien en op welke tijden u uw monument openstelt. Altijd leuk om een activiteit bij uw monument te organiseren, zoals een rondleiding of een muzikale noot, maar dat is natuurlijk geen ‘must’.

Vlag met logo

Opengestelde monumenten zijn tijdens Open Monumentendag te herkennen aan een vlag met daarop het logo van Open Monumentendag. De opengestelde monumenten en bijbehorend programma worden op de website gepubliceerd en de gemeente zorgt voor de nodige promotie. Natuurlijk mag u zelf ook reclame maken.

Aanmelden

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw monument tijdens Open Monumentendag 2021 (gedeeltelijk) openstellen voor publiek? Meld u dan voor 1 augustus via het Inschrijfformulier Open Monumenten Dag 2021 of via M.Pouw@Pijnacker-Nootdorp.nl. Uiteraard is uw aanmelding onder voorbehoud van de coronamaatregelen.