WijCK

WijCK wordt een levendige en groene, autovrije buurt. Een beetje stads en tegelijkertijd dorps. Groot genoeg voor gezellige levendigheid op straat en klein genoeg om bekenden tegen te komen. Een plek waar bewoners zich thuis voelen, met allerlei voorzieningen én de metrohalte Pijnacker-Zuid om de hoek. De bouw van WijCK is eind 2023 gestart.

De woningen

WijCK wordt ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. Er komen circa 330 koop- en huurwoningen, verdeeld over vier woongebouwen. Van groot tot klein in verschillende prijsklassen, voor jong tot oud, alleenstaanden, stellen en families. Comfortabel en energiezuinig.

Duurzaam

De openbare ruimte en binnentuinen worden duurzaam en klimaat adaptief ingericht, met voldoende ruimte voor ontmoeten. Op het plein, in een van de gezamenlijke ruimtes, op het multicourt of in één van de binnentuinen. (Deel)auto’s en fietsen van bewoners en bezoekers worden geparkeerd in de mobilityhub, die tevens ruimte biedt voor sport en spel, pakketservice, energie opwekking en kleinschalige horeca.

Mobiliteit

Het gebied krijgt een innovatieve mobiliteitshub. Hier komt voldoende parkeerruimte voor de nieuwe bewoners en voor de P&R-plekken van de mensen die met te metro reizen vanaf station Pijnacker Zuid. In de hub wordt duurzame energie opgewekt voor heel WijCK.

Oplevering

Naar verwachting worden de eerste woningen in de tweede helft van 2025 opgeleverd, tegelijk met de mobilityhub. Vanaf dan zal het parkeren voor P&R in de mobilityhub plaatsvinden en is het nieuwe multicourt beschikbaar, voor sport en spel voor jong en oud.

Meer informatie

Op de website van WijCK leest u meer over de nieuwe wijk en de woningen, planning en kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, www.woneninwijck.nl.