Centrumlijn Zuid

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft op 21 december 2023 de koopovereenkomst met ontwikkelaar Heijmans getekend voor de bouw van Centrumlijn Zuid. Een plan dat verbindt en waar bewoners zich thuis voelen, met allerlei voorzieningen én de metrohalte Pijnacker-Zuid om de hoek.

Heijmans gaat 200 duurzame, energiezuinige koop- en huurwoningen ontwikkelen en realiseren verdeeld over 4 woonblokken. Woningen in verschillende groottes en prijsklassen, appartementen en eengezinswoningen, huur en koop, voor gezinnen en alleenstaanden. Van dorpse rijwoningen tot statige woningen langs het spoor.

Voorbereidingen gestart

In 2023 zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd. Er is groen verwijderd. De bomen langs de Oude Klapwijkseweg zijn behouden. De grond is gesaneerd en voorzien van een nieuwe laag zand zodat het klaar is voor de bouw van de woningen.

Planning

In 2024 werken Heijmans en de gemeente verder aan het ontwerpen van het gebied, de woningen, binnentuinen, groenvoorzieningen en andere benodigde aspecten. Naar verwachting zullen de zichtbare bouwwerkzaamheden begin 2025 starten.

Bent u geïnteresseerd in dit project?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via verkoopnoordwest@heijmans.nl.