Ackerswoude

Vlak naast het centrum van Pijnacker ontstaat de nieuwe woonwijk Ackerswoude. Het oorspronkelijke glastuinbouwgebied van circa 45 hectare wordt een eigentijdse woonwijk.

Welke woningen worden er gebouwd? 

Ackerswoude kent een gevarieerd aanbod aan woningen, van beneden-boven woningen, rijwoningen, twee-onder-één kappers tot vrijstaande woningen. In totaal bestaat de wijk straks uit circa 1000 woningen. 

Wat is de stand van zaken?

Het grootste gedeelte van de wijk is al af en bewoond. De laatste woningen in de zuidrand van Ackerswoude (bij de Monnikenweg) zijn in februari 2021 in verkoop gegaan. ABB is de ontwikkelaar en bouwer van deze projecten.

Er is nog een klein gebied van Ackerswoude dat nog ontwikkeld moet worden. Dit is het gebied rondom het kindcentrum (hoek Monnikenweg – Klapwijkseweg). De gemeente is bezig met een visie voor dit gebied.

In Ackerswoude is steeds meer de definitieve bestrating te vinden, diverse speelplekken zijn ingericht en ook het groen in de wijk neemt toe.

Werkzaamheden aan wegen

In en rondom Ackerswoude vinden veel werkzaamheden plaats aan de wegen. In onderstaande brieven staat beschreven om welke werkzaamheden het gaat. Daarnaast is een globale planning opgenomen. 

Waar vind ik meer informatie? 

Op www.ackerswoude.nl  leest u meer informatie over deze nieuwbouwwijk.

Ik heb nog een vraag

U kunt uw vragen mailen naar  ackerswoude@pijnacker-nootdorp.nl  of ons bellen via 14015. 

Zie ook