Een AED bij u in de buurt

Wij hebben uw hulp nodig. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. Wij vragen u daarom uw AED – zodra deze geplaatst is – aan te melden bij de Hartstichting en bij de gemeente.

Wilt u weten of er een AED bij u in de buurt hangt? Kijk dan op de overzichtskaart AED’s.

In samenwerking met Philips is de Hartstichting het crowdfundplatform ‘BuurtAED’ gestart om AED’s dag en nacht bereikbaar te maken in woonwijken. BuurtAED is een makkelijke manier om samen met buurtbewoners geld in te zamelen voor een eigen AED in de buurt met een korting van tenminste € 970.

Wij willen graag een goede spreiding én correcte plaatsing van de AED’s. Het streven daarbij is om overal in Pijnacker-Nootdorp binnen 6 minuten loopafstand een AED te hebben. Overweegt u zelf een actie op te starten voor het plaatsen van een AED, dan vragen wij u om eerst te kijken op www.BuurtAED.nl. Op deze website kunt u zien waar in Pijnacker-Nootdorp al BuurtAED acties gestart of afgerond zijn. Is er geen AED bij u in de buurt en zijn er ook geen acties waaraan u een bijdrage kunt leveren, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Wij kijken graag met u mee waar in uw buurt nog een AED nodig is. U komt mogelijk zelfs in aanmerking voor een bijdrage vanuit de gemeente voor de installatie van de buitenkast. De gemeente ziet namelijk graag dat er meer AED’s buiten geplaatst worden. Deze AED’s zijn dan 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood. Om deze AED’s tegen alle weersomstandigheden te beschermen, moeten ze in een buitenkast geplaatst worden.

Heeft u vragen of wilt u de plaatsing van een AED doorgeven, neem dan contact op met de gemeente. U kunt mailen met Nico Brandts, n.brandts@pijnacker-nootdorp.nl of Steven Burgman, s.burgman@pijnacker-nootdorp.nl. Zij hebben regelmatig contact met Stichting Evenementen EHBO Pijnacker voor advies.

Een AED aanmelden of checken waar een AED is kan bij de Hartstichting, via www.hartstichting.nl. Meer informatie over “BuurtAED” vindt u op www.buurtaed.nl.