Collectieve zorgverzekering

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat goede zorg voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een laag inkomen. Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zorgverzekeraar DSW het Gemeentepakket beschikbaar gesteld.

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor alle mensen met een laag inkomen (tot 110% bijstandsnorm). De polis is dus niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar voor mensen met een laag inkomen in het algemeen. De verzekering bestaat uit een basisverzekering en één of meerdere aanvullende verzekeringen bij zorgverzekeraar DSW.

  • U heeft een inkomen tot maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm.
  • U heeft een beperkt vermogen. Twijfelt u over uw situatie? Bel dan de gemeente: 14 015.

Het grote voordeel van de Gemeentepolis is: méér zorgverzekering voor uw geld! U krijgt ruime vergoedingen voor onder meer brillen/lenzen, fysiotherapie, en tandartskosten. De gemeente betaalt hiervoor €8,- per maand mee aan uw zorgverzekering. Daarnaast geldt dat DSW, zonder medische keuring, iedereen accepteert.

De aanvullende verzekeringen zijn op maat gemaakt. Zo zijn er vergoedingen opgenomen voor bijvoorbeeld brillen, contactlenzen, tandartskosten, geneesmiddelen, fysiotherapie en de wijkverpleging. Op www.gezondverzekerd.nl ziet u welke pakketten er beschikbaar zijn en welke kosten precies vergoed worden.

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u terecht voor meer informatie en het aanvragen van de Gemeentepolis. Op de beginpagina van deze website kunt u de gemeente Pijnacker-Nootdorp selecteren. Vervolgens ziet u het verzekeringspakket dat de gemeente aanbiedt. Wilt u meedoen? Klik dan op de knop ‘aanmelden’ bij het pakket dat u graag wilt afsluiten. Vervolgens vult u het aanmeldformulier in om u aan te melden.

Bent u al verzekerd bij DSW en heeft u een aanvullende verzekering afgesloten, dan kunt u direct meedoen aan de Gemeentepolis. Uw premie blijft dan hetzelfde, maar u profiteert direct van de uitgebreidere dekking.

Nog niet verzekerd via DSW? Dan kunt u aan het einde van het jaar overstappen. U heeft dan tot uiterlijk 31 december de tijd om u aan te melden. Meldt u zich voor 31 december aan, dan regelt DSW de opzegging van uw huidige verzekering. U hoeft verder niets te doen.