Collectieve zorgverzekering

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat goede zorg voor iedereen toegankelijk is. Ook voor mensen met een laag inkomen. Speciaal voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten hebben de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zorgverzekeraar DSW de Gemeentepolis beschikbaar gesteld. De verzekering bestaat uit een basisverzekering en één of meerdere aanvullende verzekeringen. Inmiddels zijn meer dan 500 inwoners op deze manier verzekerd via DSW.

Bovenstaand filmpje is niet geheel digitaal toegankelijk. 

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor alle mensen met een laag inkomen (tot 110% bijstandsnorm). De polis is dus niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar voor mensen met een laag inkomen in het algemeen.

Om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft een inkomen tot maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm.
  • U heeft een beperkt vermogen.

Twijfelt u over uw situatie? Bel dan de gemeente: 14 015.

Het grote voordeel van de Gemeentepolis is: méér zorgverzekering voor uw geld! U krijgt ruime vergoedingen voor onder meer brillen/lenzen, fysiotherapie, en tandartskosten. De gemeente betaalt hiervoor € 15,- per maand mee aan uw zorgverzekering. Daarnaast geldt dat DSW, zonder medische keuring, iedereen accepteert.

Maakt u weinig gebruik van zorg die buiten de basisverzekering valt (zoals bijvoorbeeld tandarts, fysiotherapeut of brillen en lenzen)? Dan kan in uw geval een basisverzekering voordeliger zijn.

Op www.gezondverzekerd.nl ziet u welke pakketten er beschikbaar zijn en welke kosten precies vergoed worden. Een zorgverzekering kiezen is ingewikkeld. Om u te helpen is er de keuzehulp die op basis van uw wensen de beste Gemeentepolis adviseert. U vindt de keuzehulp op Gezondverzekerd.nl.

Wilt u graag weten wat de verschillen zijn met uw huidige verzekering? Onderaan de webpagina Gezondverzekerd.nl kunt u de Gemeentepolis vergelijken met uw huidige verzekering.

Bent u al verzekerd bij DSW en heeft u een aanvullende verzekering afgesloten? Dan kunt u direct meedoen aan de Gemeentepolis. Uw premie blijft dan hetzelfde, maar u profiteert direct van de uitgebreidere dekking.

Nog niet verzekerd via DSW? Dan kunt u aan het einde van het jaar overstappen. U heeft dan tot uiterlijk 31 december de tijd om u aan te melden op gezondverzekerd.nl. Meldt u zich voor 31 december aan, dan regelt DSW de opzegging van uw huidige verzekering. U hoeft dan verder niets meer te doen. 

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld kosten voor brillen, tandarts of fysiotherapie. Het kan zijn dat u zelf op dit moment alleen een basisverzekering heeft. Hierdoor is uw maandelijkse premie misschien lager, maar moet u bijvoorbeeld de kosten van een bril, de tandarts of fysiotherapeut zelf betalen.

De gemeente maakt de premiebijdrage direct over aan de verzekeraar. Zo heeft u als verzekerde recht op ruimere vergoedingen zonder dat het u iets extra kost.

Zorgverzekeraar DWS accepteert iedereen, zonder medische keuring. U mag alleen geen betalingsachterstanden  hebben bij uw huidige verzekering.