Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Heeft u een laag inkomen? Dan vergoedt de gemeente via het Volwassenfonds Sport & Cultuur voor u de kosten voor het lidmaatschap van een sportvereniging of culturele organisatie.

U kunt zich aanmelden voor dit fonds via een tussenpersoon, zoals bijvoorbeeld de SWOP en het kernteam van de gemeente. De vereniging of organisatie ontvangt de vergoeding.

Het bedrag dat wij vergoeden is voor sport maximaal € 225 per persoon per 12 maanden. Voor cultuur is het maximale bedrag € 450 per persoon per 12 maanden. Na 12 maanden kunt u opnieuw een aanvraag indienen. U kunt een sportaanvraag of een cultuuraanvraag doen. Dus niet allebei. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt naar de aanbieder, zoals bijvoorbeeld de sportvereniging of de cultuurinstelling.

Als u het maximum bedrag niet volledig opmaakt aan de contributie of het lesgeld, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag attributen aan te vragen (tot een maximaal bedrag van € 75,-). Bijvoorbeeld sportspullen of schildermateriaal. Het overblijvende bedrag kan niet worden uitbetaald.

  • U woont in Pijnacker-Nootdorp.
  • U bent 18 jaar of ouder (voor kinderen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur).
  • Uw inkomen is niet hoger dan 130% van het voor u geldende wettelijk sociaal minimum (bekijk het overzicht met de bedragen). Een intermediair (tussenpersoon) van het Volwassenenfonds kan u helpen om te kijken of u aan deze voorwaarde voldoet.

Alleen een intermediair (tussenpersoon) kan een aanvraag indienen. U kunt zelf geen rechtstreekse aanvraag doen. Neem contact op met de SWOP, het kernteam van de gemeente wanneer u al bij hen bekent bent of een van de andere intermediairs. U vindt het overzicht van intermediairs op de website van het Volwassenenfonds.

Kijk voor meer informatie op de website van het Volwassenenfonds.