Ex-toeslagpartnerregeling

Sinds juli 2023 bestaat er ook een herstelregeling voor ex-toeslagpartners van ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Vanaf september 2023 ontvangen de eerste ex-toeslagpartners die bij de Belastingdienst bekend zijn een brief om zich aan te melden voor deze regeling. U hoeft hiervoor niets te doen.

Als u in januari 2024 nog geen brief heeft ontvangen, kunt u vanaf eind januari 2024 kijken op herstel.toeslagen.nl wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor toetsing voor deze regeling.

De ex-toeslagpartner regeling bestaat uit:

  • Een compensatiebedrag van €10.000,-
  • Brede ondersteuning van uw gemeente
  • Hulp bij uw schulden
  • Hulp bij schade

Op de website van Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) kunt u meer lezen over de regeling voor ex-toeslagpartners en kunt u ook checken of u hiervoor in aanmerking komt.

Bent u ex-toeslagpartner en wilt u in aanmerking komen voor de brede ondersteuning? Meld dit dan tijdens de aanmelding bij de Belastingdienst nadat u de brief ontvangen heeft. U kunt zich ook zelf melden bij het Steunpunt Gedupeerden Toeslagenaffaire van de gemeente voor de brede ondersteuning. Wij helpen u graag!

Zie ook

Contact

Gratis en vrijblijvend

De medewerkers van het steunpunt helpen u graag! Deze hulp is kosteloos en vrijblijvend, en staat helemaal los van andere afdelingen van de gemeente. Niemand anders dan de medewerkers van het steunpunt komt dus te weten dat u gedupeerde bent als u dat niet wil.

Contactpersonen

Neemt u contact met ons op? Dan krijgt u met een van de medewerkers van het steunpunt te maken:

Sinem Erdogan, algemeen maatschappelijk medewerker steunpunt (ma-di-do)

Laura Gonzalez, algemeen maatschappelijk medewerker steunpunt (ma-di-wo-do)

Fabian Langeveld, maatschappelijk medewerker kindregeling (ma-di-wo-do)

Nadia El Abdellaoui, gespecialiseerd medewerker schulden en financiën (di-woe-do)

Samia Bourakaa, gespecialiseerd medewerker schulden en financiën (3 dagen per week / woensdag vrij)