Wij fietsen veilig op de rotonde!

Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet u goed opletten.

Door een rotonde op de juiste manier te gebruiken, draagt u bij aan een veilige verkeerssituatie. Minder dus uw snelheid op de rotonde, zeker met een e-bike of scooter. Zorg dat u veilig kan stoppen als het nodig is. Door oogcontact te maken met automobilisten weet u zeker dat u bent gezien. Zo kunnen zij op tijd stoppen en kunt u veilig uw weg vervolgen.

Tips

Door rustig te fietsen bij de rotonde en niet af te snijden via het voetpad of zebrapad, hebben andere weggebruikers tijd om u op te merken. En door oogcontact te maken met automobilisten weet u beter of u gezien bent. U kunt dan veilig stoppen als het nodig is. Verder is het voor iedereen belangrijk – ook voor automobilisten – om goed richting aan te geven en niet afgeleid te zijn door uw telefoon of medereizigers. Zo kunnen we samen veilig onze weg vervolgen.

Ambassadeurs

Bij de campagne horen verschillende ambassadeurs. Zij zijn te zien op posters en doen actief mee aan de acties. Dit zijn:

  • Ab, bekend gezicht in Pijnacker. Op zijn elektrische fiets maakt hij graag dagelijks lange tochten door de regio.
  • Franco, aanvoerder van DSVP 1, is een echte DSVP’er uit Pijnacker.
  • Leonie, scholier van het Stanislascollege. Daar is zij onder meer actief in de leerlingenraad.
Met de tips van Franco, Ab en Leonie 
maak jij ook veilig gebruik van rotondes in Pijnacker-Nootdorp.

Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet je goed opletten. Door een rotonde op de juiste manier te gebruiken, draag jij bij aan een veilige verkeerssituatie. Samen maken we een punt van nul. Ieder verkeersslachtoffer is er een te veel!

Tip van Franco:
Maak oogcontact op de rotonde
Door oogcontact te maken met automobilisten weet je zeker dat je bent gezien. Zo kunnen zij op tijd stoppen en kun jij veilig je weg vervolgen.

Tip van Ab:
Rijd rustig op de rotonde
Door rustig te fietsen op de rotonde hebben andere  weggebruikers tijd om jou op te merken. Heb je een  
e-bike? Minder dan je snelheid op de rotonde. Zorg dat je veilig kan stoppen als het nodig is.

Tip van Leonie:
Volg het fietspad op de rotonde
We willen allemaal het liefste zo snel mogelijk op onze  bestemming zijn. Om daar veilig aan te komen, is het  
belangrijk dat je het fietspad niet afsnijdt via de weg  of zebrapad en duidelijk richting aangeeft.

Pijnacker-Nootdorp heeft veel rotondes. Dat levert soms lastige verkeersituaties op. De gemeente wil graag de veiligheid en zichtbaarheid van weggebruikers vergroten. Daarom is deze campagne opgestart. Daarin wijzen wij onder meer op het maken van oogcontact, het aanpassen van de snelheid wanneer u fiets op een rotonde, een het aangeven van uw richting.