Fout parkeren (waarschuwing of bekeuring)

Onze handhavers controleren of u zich aan de parkeerregels houdt. Dat doen ze om de gemeente leefbaar en veilig te houden.

U kunt een waarschuwing of bekeuring krijgen als u op een plek parkeert waar dat niet mag, buiten het aangegeven parkeervak, zonder vergunning of omdat u de tijdslimiet van de blauwe zone heeft overschreden.

  • Een waarschuwing wordt geregistreerd op het kenteken van de auto.
  • Een bekeuring wordt opgelegd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). De bekeuring wordt binnen enkele weken door het CJIB per post toegestuurd naar de kentekenhouder. Op de bekeuring en op de website van het CJIB leest u op welke manieren u de boete kan betalen.

Houd u zich niet aan de parkeerregels? Dan kunt u een waarschuwing of bekeuring krijgen. De handhavers kondigen de waarschuwing of bekeuring aan met een bericht onder de ruitenwisser.

Bent u het niet eens met de bekeuring? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken bij de officier van justitie. Dit heet: in beroep gaan. Op de website van het Openbaar Ministerie leest u hoe u dat moet doen.

Heeft u last van voertuigen die fout geparkeerd staan? Dan kunt u hiervan een melding maken bij de gemeente in het Meldpunt Leefomgeving.