Afsluiting openbare weg (pollers), ontheffing

In de Zonnehof, Windlusthof en het centrum van Pijnacker staan pollers (beweegbare palen). Hiermee worden de voetpaden of voetgangersgebied erachter afgesloten voor auto’s. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via een korte ontheffing toegang krijgen tot het voetgangersgebied.

  • Voor de met pollers afgesloten voetgangersgebieden Windlusthof, Zonnehof en Centrum Pijnacker kunt u een korte ontheffing aanvragen voor de volgende activiteiten:
    • trouwerijen;
    • verhuizingen;
    • verbouwingen door een aannemer of trouwerijen.
    Met de korte ontheffing mag u het gebied in- en uitrijden, goederen laden en lossen of personen in of uit laten stappen. Parkeren is verboden.

De aanvraag doet u uiterlijk twee dagen voor de ingangsdatum van de ontheffing. De ontheffing wordt verleend voor één auto. U krijgt een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail is ook het bewijs van de ontheffing. Deze ontheffing moet u goed zichtbaar achter uw voorruit leggen van uw auto. Verder ontvangt u een telefoonnummer waarmee de poller tijdens de duur van de ontheffing kan worden bediend. Een ontheffing voor de toegang van het gebied is maximaal 1 dag (24 uur) geldig.

Een dagontheffing voor de voetgangerszone Pijnacker-Centrum, Zonnehof of Windlusthof kost € 21,60.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkzaken, tel 14 015.