Paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen

Is uw paspoort of identieitskaart vermist of gestolen? Meld dit dan bij de gemeente via de online verklaring Vermissing reisdocument, met uw DigiD. U hoeft niet naar het gemeentekantoor te komen. Wij verwerken in de administratie dat uw paspoort of identiteitskaart vermist is.

Wilt u een nieuw reisdocument? Dat moet u wel in het gemeentekantoor regelen. Maak daarvoor een afspraak.

Let op: Vindt u uw paspoort/identiteitskaart later terug? Dan bent u verplicht deze in te leveren bij de gemeente. Het document staat namelijk als vermist geregistreerd. Zo voorkomen wij fraude en misbruik.

Bij verlies of diefstal van een paspoort in het buitenland laat u een proces-verbaal opmaken bij de lokale politie. U moet daarna bij de Nederlandse ambassade of het consulaat een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aanvragen (noodpaspoort of laissez-passer). Bent u weer in Nederland? Dan komt u naar de gemeente om een nieuw document aan te vragen. Neem hier wel uw aangifte uit het buitenland mee.

Is uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zijn of haar reisdocument kwijt? Dan kunt u dit ook melden door met uw eigen DigiD in te loggen in het formulier Online verklaring Vermissing reisdocument. Na het inloggen en het controleren van uw gegevens, krijgt u de vraag:’Voor wie wilt u een reisdocument als vermist opgeven?’. Kies daarbij voor de optie ‘voor een van mijn kinderen (jonger dan 18 jaar)’. Vervolgens vult u de gegevens van uw kind in. 

U vraagt een nieuw paspoort of identiteitskaart aan door een afspraak te maken.

Bij het aanvragen neemt u het volgende mee: 

  • 1 pasfoto in kleur die niet ouder is dan 6 maanden. Deze moet voldoen aan de pasfoto-eisen. In onze gemeente kunt u pasfoto’s laten maken bij
    • NEBO, winkelcentrum Parade, Lange Baan 7, Nootdorp (015-3619442)
    • Expert, winkelcentrum Ackershof, Ackershof 17-18, Pijnacker (015-3692565)
    • Primera, winkelcentrum Keijzershof, Hoefbladplein 9, Pijnacker (015-3640433)
    • Bruna, winkelcentrum Ackershof, Ackershof 30-32, Pijnacker (015-3614202)
  • Uw pinpas. U betaalt direct bij de aanvraag.

Bij vermissing of diefstal worden geen extra kosten in rekening gebracht. U betaalt alleen de kosten voor een nieuw paspoort of identiteitskaart.