Peiling ondernemersklimaat

Als ondernemer heeft u wel eens contact met de gemeente. Hoe ervaart u dat contact? Bent u tevreden over de bereikbaarheid van de gemeente?

Wij willen graag uw mening horen. Dit doen wij via de Peiling Ondernemersklimaat (POK). Dit ondernemersonderzoek gaat via een digitale enquête en duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. U kunt tot maandag 15 maart 2021 meedoen aan dit onderzoek. Via onderstaande knop gaat u naar de vragenlijst.

Het ondernemersonderzoek geeft inzicht in verbeterpunten. Aan de hand van deze input wordt in samenwerking met ondernemers een verbeterplan opgesteld. Zo willen wij de dienstverlening en het ondernemersklimaat in de gemeente verbeteren en vernieuwen. 

In 2019 heeft de gemeente ook een ondernemersonderzoek laten uitvoeren. Het ondernemersonderzoek heeft veel waardevolle input geleverd over hoe de ondernemers de gemeentelijke dienstverlening en het lokale ondernemersklimaat ervaren. In 2019 scoorde de gemeente een 5.8 voor de dienstverlening en een 6.2 voor het ondernemersklimaat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Beide rapportcijfers zijn landelijk gemiddeld, maar wij streven als gemeente naar een ruim voldoende.