Ondersteuning ZZP’ers en ondernemers met geldzorgen

Bent u zelfstandige en inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en heeft u zorgen over geld of schulden? Moeite om rekeningen op tijd te betalen? Of vragen over regelingen? De gemeente helpt u graag verder!

Onze deskundige consulenten ondersteunen ondernemers en zzp’ers met geldvragen of geldproblemen. Ze denken graag mee om uw situatie te verbeteren. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. Hoe eerder u contact opneemt, hoe meer oplossingen vaak mogelijk zijn.

Bel met de gemeente Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 14 015 en kies optie 2. Of mail naar schuldhulpverlening@pijnacker-nootdorp.nl.

Voorwaarde is dat u in de gemeente Pijnacker-Nootdorp woont en dat uw onderneming in Nederland gevestigd is. Woont u niet in Pijnacker-Nootdorp? Informeer dan bij uw eigen gemeente naar de mogelijkheden voor hulp bij schulden.

Deze ondersteuning vanuit de gemeente Pijnacker-Nootdorp is gratis.

Tijdens het eerste telefoongesprek bespreken we uw hulpvraag. Afhankelijk daarvan besluiten we samen of een eenmalig advies voldoende is, of dat een uitgebreid gesprek nodig is.

Eenmalig advies:

Een uitgebreid gesprek is niet noodzakelijk. De consulent geeft u telefonisch advies op maat. Vervolgens ontvangt u dit advies ook in een brief. De consulent belt u op een later moment om te bespreken of het advies zinvol is geweest. Dit noemen wij nazorg.

Uitgebreid gesprek:

Er is meer aan de hand. De consulent gaat met u in gesprek en maakt samen met u een plan van aanpak. Hierin staat hoe de hulpverlening er verder uit komt zien en wie u gaat helpen. Dit is maatwerk en gaat soms verder dan alleen hulp bij geldzaken, als dat nodig is in uw situatie. De consulent is uw eerste aanspreekpunt en blijft betrokken gedurende het hele hulpproces. De consulent zal na het beëindigen van de hulpverlening contact met u opnemen om te bespreken hoe uw situatie er dan uitziet. Dit noemen wij nazorg.

Als u te maken krijgt met één van onderstaande (crisis)situaties:

  • U wordt uit huis gezet
  • U wordt afgesloten van gas, water en licht
  • Er wordt beslag gelegd op uw spullen

Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer 14 015 en kies optie 2. Of mail naar schuldhulpverlening@pijnacker-nootdorp.nl. Op werkdagen neemt een consulent binnen 24 uur contact met u op en een uitgebreid gesprek vindt plaats binnen 3 werkdagen.

Zelfstandige ondernemers en zzp’ers kunnen in sommige gevallen een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen. Bijstand voor zelfstandigen kan bestaan uit een aanvulling op het inkomen uit de onderneming tot bijstandsniveau, zodat u de kosten van uw levensonderhoud kunt blijven betalen. Ook kunt u een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor bijstand voor zelfstandigen? Doe dan de gratis Bbz-scan op de website www.krijgikbbz.nl.

Wanneer u bijstand voor zelfstandigen wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met het Regionaal Bureau voor Zelfstandigen (RBZ), waarmee de gemeente Pijnacker-Nootdorp samenwerkt. Aanvullende informatie over de Bbz-uitkering is te vinden via de website van de gemeente Rotterdam. Hier kunt u een afspraak maken en vervolgens de aanvraag doen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Maak dan een afspraak met het team schuldhulpverlening voor particulieren. U kunt bellen naar 14015 optie 2 of mailen naar schuldhulpverlening@pijnacker-nootdorp.nl