Greenport Westland-Oostland

Greenport Westland-Oostland is het grootste glastuinbouwgebied in Nederland en beslaat de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Zevenhuizen-Moerkapelle, Waddinxveen, Nieuwerkerk a/d IJssel en Barendrecht. Deze gemeenten spannen zich gezamenlijk met andere partijen in om de glastuinbouw als vitale, economische sector toekomstperspectief te bieden.

De Greenport Westland-Oostland is wereldwijd exporteur van bloemen, planten, groente en fruit en levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de regionale en (inter)nationale economie. Het gebied blinkt uit in een combinatie van veredeling, productie, internationale handel, distributie, logistiek rond veilingen, marketing, innovatie en kennis op het gebied van teelt en toelevering. Greenport Westland-Oostland biedt werk aan meer dan 50.000 mensen. 

Om de greenport een goede toekomst te bieden, is afstemming met wonen, water, groen en verkeersinfrastructuur vereist. Om die reden is de integrale ruimtelijke visie Greenport Westland-Oostland opgesteld. De visie gaat uit van bestaand beleid en visies van de gemeenten en van de ruimtelijke kaders van de provincie en de stadsregio’s.