Bedrijventerreinen in Pijnacker-Nootdorp

Bedrijven en kantoren leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie en werkgelegenheid. In Pijnacker-Nootdorp zijn op dit moment de volgende vijf bedrijventerreinen:

  • Boezem Oost (Pijnacker)
  • Boezem West (Pijnacker)
  • Oostambacht (Nootdorp)
  • Heron (Nootdorp)
  • Ruyven (Delfgauw)

Boezem Oost is 22 hectare groot. De kavelgrootte kan variëren, waarbij maatwerk ook mogelijk is. De ligging maakt Boezem Oost vooral interessant voor lokaal en regionaal opererende ondernemers. Het terrein ligt naast het goed draaiende bedrijvenpark Boezem West en dichtbij de dorpskern van Pijnacker. Bedrijventerrein De Boezem ligt op 5 minuten afstand van A12 en 6,8 km van TU Delft via de A13. Via de Oostelijke Randweg komt u direct op de N470.

Kijk voor meer informatie over bedrijvenpark Boezem Oost op www.bedrijvenparkdeboezem.nl.

Harm Renders is binnen de gemeente uw aanspreekpunt voor uw (nieuwe) bedrijf op het bedrijvenpark Boezem Oost. Hij werkt als intermediair tussen overheid en bedrijfsleven en is betrokken en bevlogen om voor u een optimaal resultaat te bereiken. Samen met collega’s binnen de gemeente en van Businesspark Haaglanden pakt hij uw vraag op en blijft uw aanspreekpunt tot u uw nieuwe pand in gebruik heeft genomen.

Harm Renders | tel. 06 – 5163 4271 | E-mail: h.renders@pijnacker-nootdorp.nl

Bedrijvenpark Boezem West ligt in Pijnacker aan de Katwijkerlaan en vormt samen met het oostelijke deel De Boezem. De Boezem ligt op 5 minuten afstand van A12 en 6,8 km van TU Delft via de A13. Via de Oostelijke Randweg komt u direct op de N470.

Kijk voor meer informatie over het bedrijvenpark De Boezem op www.bedrijvenparkdeboezem.nl

Bedrijvenpark Oostambacht in Nootdorp is circa 13 ha groot (netto) en bestaat uit meerdere deelgebieden met elk een eigen karakter.

Oostambacht I (Kruisweg 1B) is het oudste gedeelte en heeft een kleinschalige en dorpse uitstraling met een beperkt aantal bedrijfswoningen. De maximaal toegestane milieucategorie is 3.1. Door verbetering van de openbare ruimte, zoals de aanleg van extra parkeerplaatsen, herprofilering van toegangswegen en door herinvesteringen van het bedrijfsleven is de kwaliteit van het gebied de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd.

Oostambacht II is met twee bedrijfsverzamelgebouwen en bedrijfskavels van 750 – 1.500 meter, grootschaliger dan Oostambacht I. De maximale toegestane milieucategorie is 3.2. Het gebied wordt deels omsloten door een aantal bedrijfswoningen.

Het meest grootschalige deel van Oostambacht is het zogenaamde Ovaal, met kavels die variëren van 2500 tot 5000 m², twee solitaire bedrijfspanden en drie kantoorpanden. Dit terrein heeft een gedeeltelijke oriëntatie op de A12. De maximale milieucategorie bedraagt 3.1 en 3.2. Het Ovaal leent zich bij uitstek voor de bedrijfstakken groothandel, bouw en lichte industrie.

De zichtwand langs de A12 vormt het meest in het oog springende onderdeel van bedrijvenpark Oostambacht. Aan de zijde van de woonwijk Nieuwe Veen is een woon-werkwand gerealiseerd. De maximale toegestane milieucategorie is 3.2.

Goede bereikbaarheid

Bedrijvenpark Oostambacht is prima bereikbaar.

  • Pal naast de rijksweg A12, afslag Nootdorp
  • Centraal gelegen in de zuidvleugel van de Randstad>
  • Via A12 en A4 zeer goede aansluiting op Schiphol en Amsterdam
  • Lokaal goed ontsloten via de nieuw aangelegde randweg Nootdorp
  • In de nabijheid gelegen van spoorlijn Den Haag – Utrecht met het station Ypenburg en de halte Randstadrail Nootdorp tussen Den Haag en Rotterdam

Kijk voor meer informatie over het bedrijvenpark Oostambacht op www.bedrijvenparkoostambacht.nl

Aanspreekpunt bij de gemeente: Paul Gras | 06 – 46981607 | p.gras@pijnacker-nootdorp.nl

Dankzij een gunstige ligging aan de A12 (afslag 5) en langs de Randstadrail is Heron perfect met de auto, openbaar vervoer en fiets bereikbaar. Heron biedt ruimte en excellente voorzieningen aan topbedrijven in zeer diverse branches. Met deze hoogwaardige diversiteit versterken we elkaar.

De ambities voor duurzaamheid, circulaire economie en sociaal ondernemen zijn hoog, zeer hoog. Bedrijvenpark Heron is niet alleen één van de koplopers in Nederland, maar ook koploper in duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt zelfs een heel Huis van Heron voor neergezet.

Heron is geen groot bedrijvenpark, maar er huisvesten zich bijna 2000 werknemers! De kleinschaligheid geeft veel slagkracht als het gaat om het optimaal inrichten van het terrein. Initiatieven voor de veiligheid van ondernemingen en hun medewerkers, innovaties voor duurzaamheid, ideeën voor sociaal ondernemen: met een hechte groep ondernemers krijgt Heron het snel en succesvol van de grond.

Kijk voor meer informatie over het bedrijvenpark Heron op www.bedrijvenparkheron.nl.

Harm Renders is binnen de gemeente uw aanspreekpunt voor uw (nieuwe) bedrijf op het bedrijvenpark Heron. Hij werkt als intermediair tussen overheid en bedrijfsleven en is betrokken en bevlogen om voor u een optimaal resultaat te bereiken. Samen met collega’s binnen de gemeente en van Businesspark Haaglanden pakt hij uw vraag op en blijft uw aanspreekpunt tot u uw nieuwe pand in gebruik heeft genomen.

Harm Renders, tel. 06 5163 4271. E-mail: h.renders@pijnacker-nootdorp.nl

Bedrijvenpark Ruyven ligt in Delfgauw aan de N470, vlakbij de afslag Delft-Zuid/Ruyven van de A13. Het is goed bereikbaar omdat het centraal ligt tussen Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.Zowel landelijk opererende als lokaal georiënteerde bedrijven hebben zich op Ruyven gevestigd. Ruyven is uitgegroeid tot een modern bedrijvenpark met een professionele uitstraling. 

Kijk op www.ruyven.nl voor meer informatie over het bedrijventerrein Ruyven.

Aanspreekpunt bij de gemeente: Serena Mulder | 06-5081 6513 | s.mulder@pijnacker-nootdorp.nl