Zwerfafval opruimen

Wilt u de gemeente helpen met het schoonhouden van de openbare ruimte? U kunt een steentje bijdragen door zelf afval te rapen.

U kunt van de gemeente een knijper(s) en afvalring(en) in bruikleen krijgen. Deze zijn aan te vragen door een e-mail te sturen naar serviceloketwijkzaken@pijnacker-nootdorp.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres.

Bent u ook aanhanger van een schone buurt? Leen dan gratis de Aanhanger van Schoon voor een eigen zwerfvuil-opruimactie. De aanhanger is bedoeld voor grote gezamenlijke schoonmaakacties in Pijnacker-Nootdorp. Denk daarbij aan het opruimen van zwerfvuil met de buurt, de straat, de school of de vereniging.

In de aanhanger zit alles wat nodig is om zwerfvuil op te ruimen: prikkers en knijpers, bezems, veiligheidshesjes, afvalzakken enzovoort. Ook zit er een afvalcontainer in voor de volle vuilniszakken afval die u verzamelt.

  • U reserveert de aanhanger via het aanvraagformulier.
  • U krijgt vervolgens een bericht of de aanhanger op de door u gewenste datum beschikbaar is.
  • De gemeente brengt de aanhanger naar de afgesproken plaats en haalt de aanhanger met het ingezamelde zwerfvuil ook weer op.
  • Het brengen en ophalen van de aanhanger gebeurt altijd op een doordeweekse dag.
  • Per aanvraag is er één vaste contactpersoon die aanwezig is bij het brengen en halen van de aanhanger. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de sleutel.
  • U gaat zorgvuldig om met de geleende spullen. U zorgt ervoor dat de aanhanger met alle daarbij behorende spullen compleet en onbeschadigd wordt ingeleverd.

Ook actieve vrijwilligers van de groep Schoon Pijnacker-Nootdorp werken aan een schone omgeving door regelmatig zwerfafval te rapen. Zelfstandig, in groepsverband of met speciale acties. Zij houden elkaar op de hoogte met de Facebookgroep Schoon Pijnacker-Nootdorp. U kunt u bij hen aansluiten of bij hen een grijper of afvalzak aanvragen.

Kijk hiervoor op  www.schoonpijnackernootdorp.nl.