Zie ook

Adviesgesprek vergunningen

Zoekt u informatie op het gebied van vergunningen? Dit kan over allerlei verschillende vergunningen gaan. Bijvoorbeeld een vergunning om te mogen bouwen, kappen, slopen of het aanleggen van een uit- of inrit. Misschien heeft u vragen over bouwplannen van uzelf of van uw buren. Of wilt u gewoon meer informatie over het verwijderen van asbest?

U vindt meer informatie over deze onderwerpen op de landelijke website www.omgevingsloket.nl. Hier kunt u toetsen of u een vergunning nodig hebt en welke vergunning u nodig hebt. Ook kunt u in gesprek met de gemeente.

Voordat u een afspraak maakt kunt u dus zelf toetsen of u een vergunning nodig heeft via www.omgevingsloket.nl. Ook kunt u hier zien waar een vergunningaanvraag aan moet voldoen en hoe u deze kunt aanvragen.

Wilt u toch een informatie- en/of adviesgesprek aangaan? Kies dan hieronder het juiste onderwerp en maak de afspraak digitaal.

Staat uw onderwerp er niet bij? Bel dan naar 14015.

*Wilt u kopieën van bouwtekeningen? Dan sturen wij deze binnen een week naar u toe of stellen ze online beschikbaar. U krijgt de bouwtekeningen dus niet direct mee.

De medewerker gaat met u in gesprek om u wegwijs te maken in de materie. Het gesprek heeft een informeel karakter. Tijdens het gesprek kan de medewerker geen goedkeuring geven over tekeningen van bijvoorbeeld een dakkapel of uitbouw. Als u een bevestiging van de gemeente wilt, kunt u een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. Wilt u naar aanleiding van het gesprek zelf een of meerdere kopieën van bouwtekeningen? Dan sturen wij deze binnen een week naar u toe of stellen ze online beschikbaar via Mijn Loket. U krijgt de bouwtekeningen dus niet direct mee.

Een informatief- of adviesgesprek is kosteloos. Moeten er kopieën gemaakt worden van bouwtekeningen? Dan betaalt u daar wel kosten voor. Kijk daarvoor in het product Gemeentearchief bekijken.