Met Energie aan de Slag!

Steeds meer mensen willen meedenken en meedoen met de energietransitie. Zodat we steeds minder fossiele brandstof – zoals gas en olie – gebruiken en juist meer duurzame, schone energie – zoals zon, wind en water. Ook Pijnacker-Nootdorp zet zich in om in 2050 helemaal energieneutraal te zijn. In het concept Energietransitieplan geven wij onze visie op deze overstap en maken we het tijdspad inzichtelijk. 

Meer informatie

Het platform Met Energie aan de Slag helpt inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij duurzame initiatieven. Om samenwerking met elkaar mogelijk te maken en kennis te delen en zo grote en kleine stappen te zetten. U vindt er alle initiatieven rond duurzaamheid in Pijnacker-Nootdorp. Van acties in de WoonWijzerWinkel tot bodemenergie en de inrichting van klimaatbestendige woonwijken.

man op dak werkt aan zonnepanelen

Voor huiseigenaren zijn er verschillende mogelijkheden om direct te starten met energiemaatregelen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt die inwoners met het verduurzamen van hun woning. Huiseigenaren krijgen een tegoedbon t.w.v. € 90,-. De bon is vrij te besteden aan energiebesparende producten en/of duurzaam advies in de webshop van de WoonWijzerWinkel.

WoonWijzerBox- energiebesparingsmiddelen

Met de WoonWijzerBox kunt u zelf het pakket met energiebesparende maatregelen samenstellen. De box heeft een minimale waarde van € 100,-, waarvan de gemeente € 90,- vergoed. Huiseigenaren betalen dus slechts € 10,-. En als de energiebesparende maatregelen in de woning geïnstalleerd zijn, kan dit een jaarlijkse besparing opleveren tot wel € 300,- op de energierekening en bijdragen aan het woongenot.

Ga naar de actiepagina Nu energie besparen in huis voor meer informatie.