Terug naar het overzicht

Word vakantiemaatje

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer Vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast.

Na drie maanden thuis vanwege de coronamaatregelen staat er een lange vakantieperiode voor de deur en nu is er geen school die structuur biedt. Veel geplande vakantieactiviteiten (speelweken en kampen) gaan niet door. In sommige gezinnen loopt het nu iets minder door verschillende redenen: ziekte in het gezin, zorg voor of over één of meerdere kinderen, (vecht)scheiding, overbelasting, sociaal-emotionele problematiek, armoede etc. En zijn er regelmatig vanuit het gezin onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer Vakantiemaatjes in voor deze gezinnen die dit nodig hebben.

Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben jij deze zomer ca. 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel: 079-7502233.
Leeftijd: vanaf 16 jaar (16 en 17 jarigen worden als koppels ingezet).
Studenten die vanwege corona op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom.