Terug naar het overzicht

Vacature: Trainee citymarketing, events en communicatie

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zoek naar een startersfunctie waarin je een lokale overheidsorganisatie helpt zichzelf goed te presenteren? Wij zoeken per direct een Trainee Citymarketing, events en communicatie voor 32 uur per week.

Vacature trainee citymarketing, events en communicatie - solliciteer voor 7 maart

De gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt recent afgestudeerden een traineeship van anderhalf jaar (tot september 2022) aan. Tijdens dit jaar werk je aan specifieke opdrachten waaraan binnen onze gemeente echt behoefte is. En je krijgt de kans je om je via het traineeship te ontwikkelen tot professional!

Wat ga je doen?

Je gaat met al je enthousiasme bijdragen aan het versterken van Pijnacker-Nootdorp als merk (imago) en draait mee in het team Communicatie. Citymarketing, evenementenorganisatie en communicatie wisselen elkaar af in een uitdagend pakket aan werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van onze citymarketingstrategie, zoals het organiseren van citymarketinguitingen, adviseren over en bepalen  van vormgeving, het onderhouden van externe relaties en als projectsecretaris meedraaien.
  • Het verzorgen van een dagelijks nieuwsoverzicht  op basis van berichtgeving in lokale en regionale media.
  • Het (mede)organiseren van het social media plan.
  • Het (mede)organiseren van diverse (online) bijeenkomsten zowel in- als extern. 
  • Als projectsecretaris ondersteuning bieden aan diverse projecten zoals het project het hybride werken en project digitaal werken. 
  • Het regelmatig bijwonen van raadsvergaderingen en het in algemene zin ondersteunen van het team communicatie. 

Zie jij naast de bovenstaande werkzaamheden nog kansen die niet worden benut? Wanneer de werkzaamheden en de tijd het toelaten, geeft jouw begeleider je de ruimte om de kans met beide handen te pakken. Dit moedigen wij alleen maar aan!

Wat neem je mee?

Voor het behalen van resultaten op deze activiteiten wordt van je verwacht dat je snel kan schakelen, over veel energie beschikt, goed kan plannen, zelfstandig kan functioneren en enthousiast bent. Omdat we in onze organisatie werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is het belangrijkrijk dat je je bewust bent van je eigen rol en van de verhoudingen in de organisatie. Het werken buiten de reguliere werktijden komt bij ons regelmatig voor, dus het is belangrijk dat je daar voor open staat.

We zoeken een topper met minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding en je bent maximaal 1 jaar geleden afgestudeerd. Voor je werk is het een voordeel als je bent afgestudeerd in een vakgebied als communicatie, leisuremanagement, eventmanagement of iets soortgelijks.

Over ons team

Je voert je traineeship uit binnen de afdeling Interne Dienstverlening. Het team Communicatie maakt hier deel van uit en werkt samen met het klantcontactcentrum van de gemeente. De collega’s van Communicatie zijn verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de gemeente. Online communicatie, citymarketing,  persvoorlichting en crisiscommunicatie: het komt hier allemaal aan bod.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wat bieden wij je

Met deze uitdagende opdracht bieden wij je de mogelijkheid om een actieve rol te vervullen binnen de lokale overheid, met volop ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast beschik je over een opleidingsbudget van € 6.500,- dat je kan inzetten voor eigen ontwikkeling in relatie tot je opdracht en loopbaan. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van 6 maanden, kan daarna verlengd worden met één jaar, en is voor 32 uur per week. Voor kandidaten met een hbo-opleiding bedraagt het startsalaris € 2.127,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Voor wo-kandidaten bedraagt het salaris € 2.435,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris, hierin zijn zaken als je vakantietoeslag en eindejaarsuitkering ondergebracht.

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget van € 250,- per jaar, flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken en volledige vergoeding van reiskosten wanneer je met het OV reist. Na een half jaar ben je een interne kandidaat voor alle vacatures van de gemeenten in de Werken in Haaglanden-samenwerking.

Interesse?

Wil jij in aanmerking komen voor deze traineefunctie? Reageer dan uiterlijk 7 maart 2021 door je CV en een heldere motivatie (de vorm staat je vrij!) onder vermelding van vacaturenummer 2021-04 te sturen naar ID_sec@pijnacker-nootdorp.nl.

Tussen 10 en 16 maart vinden de eerste selectiegesprekken plaats. Ben je door, dan volgt er een tweede ronde waarbij je tussen 16 en 22 maart een gesprek hebt met ons directieteam. We gaan ervan uit dat je in deze periode beschikbaar bent. 

Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Olga Toet, Citymarketeer, via 06-50512226.

Voor vragen over het traineeship en het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Joyce Wijnands, HR-adviseur, via 06-50075158.