Terug naar het overzicht

Vacature: medewerker verkeer en vervoer

Als verkeerskundig medewerker bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp ben jij dé expert op het gebied van verkeer en vervoer. De gemeente staat de komende tijd voor een hoop interessante (verkeerskundige) vraagstukken: hoe zorgen we dat de recreatiegebieden in onze gemeente bereikbaar blijven? Hoe voorkomen we sluipverkeer? En hoe gaan we om met parkeerplaatsen bij nieuwbouwprojecten? Bij deze vraagstukken kunnen we jouw kennis en ervaring goed gebruiken!

Je krijgt hierbij alle vrijheid om zelfstandig te werken en speelt een grote rol binnen verschillende (verkeerskundige) projecten. Geef samen met ons vorm aan een bereikbaar en verkeersveilig Pijnacker-Nootdorp.

vacature verkeerskundig medewerker - solliciteer nu

Wat ga je doen?

Jouw werk als verkeerskundige is even uitdagend als afwisselend. Het ene moment praat je met ondernemers over de parkeervoorziening voor bedrijfswagens, het volgende moment ben je bezig met de verkeersveiligheid rondom een school. De lijnen binnen de organisatie zijn kort, waardoor je snel kunt schakelen met zowel collega’s als bestuurders.

Je taken en verantwoordelijkheden als verkeerskundig medewerker :

 • Je adviseert en denkt mee over de verkeerskundige ontsluiting en inrichting van nieuwbouwlocaties.
 • Je wordt aangehaakt als verkeerskundig adviseur bij groot onderhoud van wijken en wegen.
 • Je denkt mee over de bereikbaarheid van onze gemeente en schakelt met collega’s in de regio over onderwerpen als verkeersveiligheid, schoon vervoer en ketenmobiliteit.
 • Je schakelt met verschillende (externe) partijen, waarbij je vanuit jouw kennis en ervaring de ruimtelijke plannen en omgevingsvergunningen toetst op verkeersbeleid en richtlijnen.
 • Je weegt de belangen van de gemeente af tegen die van inwoners en neemt beargumenteerde verkeersbesluiten.
 • Je gaat het gesprek aan met inwoners en ondernemers, waarbij je op zoek gaat naar een gouden middenweg.

Wat breng je mee?

De medewerker verkeer en vervoer die we zoeken, houdt van afwisseling en weet zijn of haar plannen en ideeën goed te beargumenteren.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je hebt een verkeerskundige opleiding afgerond, bij voorkeur op HBO niveau. Daarnaast heb je ongeveer 3 jaar werkervaring bijvoorbeeld bij een gemeente, advies- of ontwerpbureau. Heb je een MBO diploma en al enkele jaren werkervaring? Dan staan wij er voor open om ons door jou te laten overtuigen.
 • Je hebt ervaring met het maken of toetsen van verkeerskundige schetsen en kunt uit de voeten met digitale tekenprogramma’s zoals MicroStation.
 • Je denkt in oplossingen, bent sociaal en daadkrachtig en hebt een gezonde dosis overtuigingskracht.

Wat bieden wij je?

 • Een salaris van maximaal € 4494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel, op basis van 36 uur p/w).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een volledige vergoeding van de reiskosten via het OV.
 • Een Persoonlijk Gezondheidsbudget.
 • Een pensioen bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.
 • Voldoende mogelijkheden om je zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Over het team

Je komt als verkeerskundig medewerker te werken bij het team Verkeer. Dit team maakt onderdeel uit van de afdeling Wijkzaken. Het team verkeer bestaat uit 4 medewerkers en adviseert zelfstandig de gehele organisatie en het bestuur over diverse projecten.

Dit zeggen jouw toekomstige collega’s: “Je hoeft maar op straat te kijken en je ziet thema’s die te maken hebben met jouw vakgebied. Je werk is zichtbaar en belangrijk; voor de economie, maar ook voor het welzijn en woonplezier van onze inwoners.”

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik op ‘solliciteer’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Richard de Ruijter (senior beleidsmedewerker verkeer en vervoer) via 06-21598887.