Terug naar het overzicht

Vacature: Informatiemanager

Ben jij de onmisbare schakel tussen organisatie en ICT? Kijk je graag over de schutting van je vakgebied en zorg je daarmee voor vernieuwing en verbetering van informatievoorziening? Wij zoeken een enthousiaste en gedreven informatiemanager voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen?

In deze functie ga je aan de slag met het vertalen van informatiebehoefte die vanuit werk- en bedrijfsprocessen is ontstaan naar bruikbare IT-oplossingen.  Je geeft mede vorm aan het informatiebeleid. Je voert regie bij het opstellen van de informatiestrategie en informatievoorziening en de daarbij ingezette informatiesystemen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het in kaart brengen van IT-behoeftes samen met verschillende interne partijen om dit vervolgens te vertalen naar uitvoerbare opdrachten. Deze opdrachten geven vervolgens inhoud aan de roadmap. De roadmap (inclusief het stellen van prioriteiten) draag jij mede uit naar zowel gebruikers, bestuurders als IT-specialisten;
 • Het analyseren van ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologie, bedrijfsvoering) en het (laten) vertalen van deze ontwikkelingen naar consequenties voor de informatievoorziening;
 • Het formuleren van het beleid ten aanzien van externe en interne leveranciers;
 • Het opstellen en indienen van de jaarlijkse begroting voor investeringen in de informatievoorziening;
 • Het bewaken van de afstemming tussen de interne en externe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening.

Wij vragen

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de stabiliteit van de ICT ondersteuning, ontwikkeling en verdere professionalisering van het vakgebied. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in: het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings en bovenal het over de schutting kijken van je eigen vakgebied en de interesse tonen in de processen binnen de gemeente waarvoor jij werkzaam bent alsook voor aanverwante vakgebieden zoals automatisering en informatiebeheer. Daarnaast:

 • Je kunt je als informatiemanager goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies op maat kunt geven;
 • Je bent besluitvaardig en resultaatgericht;
 • je kunt als geen ander goed plannen en organiseren;
 • Je weet draagvlak te creëren, je kunt strategisch denken en je bent goed op de hoogte van ICT processen;
 • Je hebt uitstekende sociale  en adviesvaardigheden waardoor je als verbinder de business en IT op strategisch niveau bij elkaar weet te brengen;
 • Je bent in staat complexe zaken eenvoudig in beeld te brengen, structuur aan te brengen en veranderingen teweeg brengen;
 • Je weet opdrachtgeverschap aan IT-projecten en Werken Onder Architectuur te formuleren en beleidsadviezen uit te dragen;
 • Je hebt minimaal een hbo-diploma en een aantoonbaar wo-werk- en denkniveau, welke relevant is voor het werkveld/kennisgebied of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring, zo nodig toetsbaar in een assessment;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring in het vakgebied van informatievoorziening;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt gedegen ervaring in het opstellen van project start documenten, projectbrieven en projectvoorstellen.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt, wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Team Informatievoorziening en Automatisering van de afdeling Interne Dienstverlening is een team van 18 collega’s waar specialisten op verschillende vakgebieden werken (zoals Helpdesk, Systeembeheer, Netwerkbeheer Archivering en Informatiemanagement).

Je zal in deze functie veel samen werken met een andere informatiemanager, beiden zijn aanspreekpunt voor een aantal eigen afdelingen en aandachtsgebieden binnen de gemeente. Voor verbeteringen of nieuwe ontwikkelingen wordt een project gestart en zal jij proactief deelnemen in het projectteam als bewaker en mede richtinggever.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 1 december 2021 je CV en je motivatie voor deze functie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Maas, Teamleader I&A, J.P.Maas@pijnacker-nootdorp.nl of telefoonnummer 06-50035502.