Terug naar het overzicht

Vacature: ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie

Staat een goede dienstverlening hoog bij jou in het vaandel en heb je affiniteit met cijfers? Lees dan snel verder. Wij hebben een leuke afwisselende functie voor 32 uur per week voor een ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie.

Vacature ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie - solliciteer voor 9 november

Wat ga je doen?

Je beheert en optimaliseert de personeels- en salarisadministratie van de gemeente, samen met je collega’s medewerker PSA. Voor de personeelsadministratie zorg je voor de juiste afhandeling van de afgesproken arbeidsvoorwaarden en stel je de besluiten en brieven voor de medewerkers op. Voor de salarisadministratie muteer en controleer je de besluiten, verzorg je de afdrachten aan ABP en belastingdienst en informeer je leidinggevenden en medewerkers over salarissen en berekeningen. 

Op het resultaat van deze salarisverwerking ben je aanspreekbaar voor management, medewerkers, accountants, belastingdienst, financiële medewerkers en P&O-collega’s. Afhankelijk van de vraag zorg je voor een accurate afhandeling van deze klantcontacten. 

Door deze contacten beschik je over voldoende overzicht om de kwaliteit van de salarisadministratie te verbeteren. Je bent continu op zoek naar afstemming met je collega’s voor verbetering van de P&O- producten en –diensten. Ook speel je een belangrijke rol in de projectmatige doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie, zoals de verdere digitalisering en verbetering van processen. Op onderdelen zul je hierin ook een trekkersrol vervullen. 

In de samenwerking met de HR-adviseurs draag je bij aan het oplossen van complexe vraagstuk

Wij vragen

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding in een financiële richting, aangevuld met het Praktijkdiploma Loonadministratie en een aantal jaren ervaring met dit soort werk bij de overheid. Je bent in staat zelf brieven te formuleren voor medewerkers en hierbij werk je zorgvuldig en accuraat. Je hebt kennis van geautomatiseerde personeels- en salarissystemen, bij voorkeur Motion en Motion PRO. Ook de beheersing van Excel is essentieel. Een pré is kennis van en ervaring met financiële processen en systemen (liefst Key2Financien) en Cognos. Je hebt ervaring met digitalisering, procesverbetering en projectmatig werken.

Je bent proactief, oplossingsgericht, vernieuwend, klantgericht en communicatief. Je houdt van je vak en je bent constant bezig met het volgen van ontwikkelingen op het terrein van de sociale, fiscale en pensioen-wetgeving, deelt deze met je collega’s P&O en verwerkt ze in je dagelijkse werkzaamheden. De kwaliteit van je werk kenmerkt zich door accuraat werken te koppelen aan het constant bezig zijn met de vraag van de klanten van P&O. Op drukke momenten ben je flexibel en ben je stressbestendig. 

Over ons team

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. De vacature voor Medewerker personeels- en salarisadministratie valt onder het team Personeel & Organisatie van de afdeling Bedrijfsvoering.

Het taakveld P&O houdt zich met name bezig met advisering, beleidsontwikkeling en beheer op het vlak van personeel en organisatie. Ons management draagt hiervoor verantwoordelijkheid; het taakveld P&O creëert de randvoorwaarden waarbinnen dit optimaal wordt gerealiseerd en ondersteunt hen daarbij. Voor de salarisadministratie zijn we op zoek naar een ervaren medewerker die enerzijds zorgdraagt voor een goede en accurate uitvoering van de lopende werkzaamheden en anderzijds een belangrijke rol speelt in de doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wat bieden wij je

Wij bieden een interessante, veelzijdige en afwisselende functie in een dynamische gemeente. Het salaris hangt af van leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt bij een volledige werkweek maximaal € 3.591,– bruto per maand (schaal 8). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05 % over je salaris. En de gemeente biedt je een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon/werkverkeer bij meer dan 5 kilometer en een Persoonlijk Gezondheidsbudget van €250,– per jaar.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 9 november 2021 je CV en je motivatie voor deze functie waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Misschien zitten wij dan binnenkort om de tafel! 

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Sophia Horeweg, teamleider P&O via telefoonnummer 06-24560262.