Terug naar het overzicht

Vacature: BRP-specialist

Ben jij expert op het gebied van de Basisregistratie Personen (BRP), ben je nauwkeurig en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij wellicht de collega waar we naar op zoek zijn. Wij zoeken een BRP-specialist voor 32 uur per week.

Vacature BRP-specialist - solliciteer nu

Wat ga je doen?

Als BRP-specialist bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp houd jij je bezig met (complexe) aanvragen op het gebied van Basisregistratie Personen (BRP), burgerlijke stand en naturalisatieverzoeken. Inwoners en collega’s kunnen bij jou terecht met al hun vragen over deze veelzijdige en actuele onderwerpen. 

 • Je voert diverse taken uit die leiden tot wijzigingen in de BRP;
 • Je beoordeelt buitenlandse brondocumenten, behandelt eerste inschrijvingen en voert complexe mutaties door;
 • Je behandelt naturalisatieverzoeken van intake tot besluit;
 • Je behandelt complexe casussen burgerlijke stand;
 • Je bent op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied en signaleert actief verbeterpunten;
 • Je stemt de taakverdeling af met je team, bespreekt casussen en zoekt afstemming. Samen zorgen jullie dat de dienstverlening richting inwoners op gebied van BRP en burgerlijke stand/naturalisatie steeds beter wordt.

Wat neem je mee?

Jij als BRP specialist snapt dat je werkt met één van onze belangrijkste informatiebronnen. Nauwkeurigheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel juichen wij dus toe! Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

Je beschikt over:

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma en hebt bij voorkeur aanvullende opleidingen gedaan binnen je vakgebied;
 • Je hebt kennis van regelingen omtrent informatievoorziening, privacy (AVG), wet BRP en nationaliteitsrecht;
 • Je hebt ervaring op het gebied van BRP, naturalisatie en burgerlijke stand. Ben je nog niet helemaal up-to-date over de burgerlijke stand? Geen probleem! We spijkeren je kennis graag bij door middel van een opleiding;
 • Je hebt kennis van IPR (Internationaal Privaatrecht);
 • Je bent een ‘teamplayer’ die ook goed zelfstandig kan werken. Daarnaast ben je oplossingsgericht.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams: Team Ruimte en Team Gegevensbeheer & Belastingen. Je komt te werken binnen het team Gegevensbeheer & Belastingen. Omdat alle basisregistraties in dit team zijn ondergebracht, heeft het een cruciale rol in de organisatie. Naast gegevensbeheerders bestaat het team uit geo-specialisten, WOZ-taxateurs en collega’s die verantwoordelijk zijn voor de gemeentelijke belastingen. Het team bestaat uit 20 collega’s. Van deze 20 collega’s zijn er 2 collega BRP specialisten waar je nauw mee samen gaat werken. 

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.048,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker gegevens II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente heeft een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer de samenwerking van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie zo snel mogelijk naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via rbgsec@Pijnacker-Nootdorp.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021-16.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dorothee Peters, teamleider, telefoonnummer 06-15315206.