Spring naar content
Terug naar het overzicht

Vacature: Administratief medewerker Schuldhulpverlening

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Voel jij je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol? En haal jij er plezier uit als je collega’s kan helpen door werk uit handen te nemen? Wij zoeken een administratief medewerker Schuldhulpverlening voor 16 uur per week.

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker Schuldhulpverlening verleen je allround administratieve ondersteuning aan de consulenten. Dat is bijvoorbeeld het compleet maken van een klantdossier, het verwerken van inkomende mutaties, het maken van afspraken voor de consulenten, het verwerken van de post en contact (telefonisch en schriftelijk) met klanten en ketenpartners. Elke situatie is anders en dat vraagt verbinding leggen met jouw directe collega’s, maar ook met collega’s van andere onderdelen binnen de afdeling.

 • het opvoeren van nieuwe klanten, schuldeisers en contactpersonen in het systeem;
 • controleren op volledigheid van aangeleverde gegevens en het ordenen daarvan;
 • cliëntdossiers vormen en administratief op orde houden;
 • schulden, budgetposten en algemene gegevens invoeren in Stratech Perspectief;
 • correspondentie verzorgen;
 • het afhandelen en verwerken van de inkomende correspondentie;
 • telefonisch contact onderhouden met deurwaarders, schuldeisers en betrokken instanties;
 • en andere voorkomende administratieve werkzaamheden.

Wat neem je mee?

Jij voelt je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol. Je haalt er plezier uit als je collega’s kan helpen door werk uit handen te nemen. Je begrijpt daarnaast waar je mee te maken hebt: je begrijpt wat de impact is op cliënten en schuldeisers wanneer zij geconfronteerd worden met een schulphulpverleningstraject. En hoe belangrijk de rol van de administratief ondersteuner daarin is. Dit betekent dat je duidelijk en nauwkeurig kan communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Omdat de druk de ene keer hoger kan liggen dan de andere keer weet je de juiste prioriteiten te stellen en proactief mee te denken met de consulenten.

Je bent per direct of op korte termijn beschikbaar en herkent je in het volgende:

 • minimaal een afgeronde MBO opleiding in een relevante richting (bijvoorbeeld SJD);
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een administratief ondersteunende functie;
 • affiniteit met het sociaal domein;
 • aantoonbare kennis van en ervaring met schuldhulpverlening, alsmede het werken in Stratech Perspectief, is een pre.

Het heeft onze voorkeur als je de 16 uur kunt verspreiden over vier dagen (4 maal 4 uur).

Over het team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit twee teams: Participatie en Maatschappelijke ondersteuning. Binnen Participatie werken o.a. leerplichtambtenaren en bijstandsconsulenten. Binnen Maatschappelijke wordt door de diverse professionals ondersteuning geboden aan de inwoners van onze gemeente nodig hebben (o.a. op het gebied van de Wmo en de Jeugdwet). Ook Schuldhulpverlening valt onder het team Maatschappelijke ondersteuning. We werken momenteel met drie consulenten, die één ondersteuner nodig hebben.

Binnen de afdeling wordt waar mogelijk samengewerkt. Problematiek staat immers niet altijd op zichzelf. We kennen elkaar goed en overleggen over casuïstiek en hoe we als gemeente, binnen de gestelde kaders en budgetten, de beste hulp kunnen bieden om het welzijn van de inwoners te bevorderen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 2.875,- of 3.145,- (resp. schaal 6 en 7 van de gemeentelijke salaristabel juli 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Geef in je motivatie aan wanneer je beschikbaar bent en hoe jij de 16 uur over een week zou willen verdelen. Stuur je sollicitatie uiterlijk 6 juli 2020 onder vermelding van vacaturenummer 2020-15 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Secretariaat Sociaal Domein, 015-3626555, sdsec@pijnacker-nootdorp.nl.