Spring naar content
Terug naar het overzicht

Schoolbrengweek van 14 tot en met 18 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders gaan dan lopend of met de fiets naar school. Dat is leuker, gezonder en goed voor de verkeersveiligheid.

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Lopen en fietsen heeft nog meer voordelen: het is gezond en beter voor het milieu.

Uitdaging

Tijdens de Schoolbrengweek worden ouders en kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan. De kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis. Ouders en kinderen van deelnemende scholen ontvangen in de eerste schoolweek een brief van de wethouder en een wedstrijdkaart.

Werken aan veilige schoolroutes

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. Hierin werken alle gemeenten in de regio, waaronder Pijnacker-Nootdorp, en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie, veilige schoolroutes en een veilige schoolomgeving.

Meer weten? Kijk op www.schoolopseef.nl