Terug naar het overzicht

Boosterprik nu ook zonder afspraak bij gemeente

Voor al uw vaccinaties kunt u terecht in het bestuurscentrum van de gemeente, Emmastraat 165 in Pijnacker. Dat betekent dat u zonder afspraak een 1ste, 2de, 3de of boosterprik bij ons kunt halen.

Let op! De openingstijden voor het laten vaccineren zijn veranderd, we zijn op de woensdag open van 15.00 tot 19.00 uur.

Voor welke prik kan ik zonder afspraak terecht?

Eerste of tweede prik

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak voor een eerste of tweede vaccinatie heeft gemaakt, kan op woensdag zonder afspraak voor een prik terecht. 18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Jonger dan 18 jaar of bent u zwanger? Dan krijgt u het Pfizer-vaccin. Van het Pfizer-vaccin heeft u twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is 1 prik voldoende.

Derde prik op verwijzing van specialist

Het kan zijn dat u door uw specialist vanuit het ziekenhuis geadviseerd wordt een derde prik te halen vanwege onderliggende klachten. Deze prik kunt u ook zonder afspraak bij ons in het bestuurscentrum halen. Neem hiervoor wel uw verwijsbrief mee.

Boosterprik

U kunt voor uw boosterprik nu ook terecht bij ons in het bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker.

Wat moet ik meenemen?

Neem het volgende mee als u zich zonder afspraak wilt laten vaccineren:

  • uw identiteitsbewijs
  • een mondkapje
  • trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten

Na de prik moet u nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.

Blijf bij klachten thuis

Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en maak afspraak via www.coronatest.nl om u te laten testen. Zo voorkomt u dat u andere besmet.

Waarom een vaccinatie?

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ernstig ziek worden. Kijk voor meer informatie over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 8.00 – 20.00 uur).