Terug naar het overzicht

Nog geen informatie beschikbaar over de energietoeslag 2023

Het is onbekend wanneer er meer informatie komt over de energietoeslag voor 2023. Eerder dit jaar lieten wij weten dat het Rijk bezig was met het opstellen van de wet Energietoeslag 2023. Pas als deze wet is vastgesteld kunnen gemeenten de energietoeslag gaan uitbetalen.

Vertraging

De verwachting was dat deze wet in juni 2023 ingevoerd zou worden, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet gehaald wordt. De vertraging komt door een advies van de Raad van State en enkele gerechtelijke uitspraken. Hierdoor gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel opnieuw bekijken. Een nieuwe ingangsdatum is niet bekend, waardoor we nog niet kunnen vertellen wanneer u de energietoeslag 2023 kunt aanvragen en wanneer deze wordt uitbetaald.

In maart 2023 hebben ontvangers van de energietoeslag 2022 een nabetaling van € 500 ontvangen. Voor het jaar 2023 is hierdoor in Pijnacker-Nootdorp nog een energietoeslag van maximaal € 800,- per huishouden beschikbaar. Zodra er meer duidelijkheid is over de energietoeslag van 2023 en de aanvraag hiervan, leest u dat in de gemeenteberichten van de Telstar/Eendracht of op deze website van de gemeente.

energietoeslag