Terug naar het overzicht

Leerlingen basisschool Omnia ontbijten met de burgemeester

Als gemeente vinden we gezond ontbijten heel belangrijk. Een goed begin van de dag is het halve werk! Daarom doen we ieder jaar mee met het Burgemeestersontbijt. Vanochtend, woensdag 11 oktober, schoof burgemeester Björn Lugthart, aan bij het ontbijt met leerlingen van basisschool Omnia in Nootdorp.

Burgemeester Björn Lugthart vindt het belangrijk dat er aandacht is voor een gezond ontbijt:

Samen met de leerlingen van groep 7 en juffen hebben we er een gezellige en voedzame ochtend van gemaakt. En dat is nodig, want het is nog steeds zo dat niet ieder kind de dag start met een goed ontbijt. En dat is zonde, want een gezond ontbijt geeft meer energie voor de rest van de dag.

Ambachtelijke producten

Het ontbijt voldeed aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Er werd genoten van volkorenbrood en volkorenbolletjes van bakker Richard van ’t Stoepje uit Nootdorp met gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit biologische halfvolle melk en yoghurt, groente en fruit. Gezond én lekker!

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Dit jaar worden het Burgemeestersontbijt en het Nationaal Schoolontbijt op twee verschillende momenten georganiseerd.