Terug naar het overzicht

Inkomensgrens Energietoeslag verhoogd

De energieprijzen zijn het afgelopen jaar hard gestegen. Inwoners met een inkomen onder 120 procent van het sociaal minimum komen daarom in aanmerking voor een energietoeslag. Dit is een eenmalige uitkering van maximaal 1300,- euro, bedoeld om te helpen bij het betalen van de energierekening.

Al uitbetaald

De energietoeslag geldt zowel voor mensen met een uitkering als voor werkende mensen. Aan 1024 huishoudens in onze gemeente is de energietoeslag al uitbetaald.

inkomen tot 130 procent van minimum

Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten dat ook huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het minimum een bijdrage ontvangen om hun energielasten te betalen. Deze groep ontvangt 50 procent van de energietoeslag, dus een bedrag van maximaal 650,- euro. De gemeente heeft alle aanvragen die eerder dit jaar zijn afgewezen opnieuw beoordeeld. Aanvragen die vallen onder de 130-procentregeling, zijn eind oktober uitbetaald. De begunstigden ontvangen hiervan bericht.

Aanvraag indienen

Heeft u nog geen aanvraag ingediend en nog niet eerder een energietoeslag ontvangen? Dan kunt u t/m eind december 2022 een aanvraag doen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Wij streven ernaar om binnen 8 weken een besluit te nemen op de aanvraag. Meer informatie over de energietoeslag vindt u op onze website: www.pijnacker-nootdorp.nl/energietoeslag.

Geldbriefjes