Terug naar het overzicht

Gratis schetsontwerp van uw tuin

Wilt u uw tuin veranderen in een groene tuin die klimaat-proof is? Een ecologisch hovenier kan op 27 of 30 oktober een gratis schetsontwerp voor uw tuin maken.

Meld u zich per mail aan via info@klimaatkrachtig.nl onder vermelding van ‘Tuinontwerp’ en de datum van uw voorkeur. Vol = vol!

  • woensdag 27 oktober bij Intratuin Pijnacker, Rijskade 1A Pijnacker
  • zaterdag 30 oktober aan de Europalaan 20 in Pijnacker

Op het Klimaatplein bij Intratuin Pijnacker doet u bovendien allerlei ideeën op om uw tuin mooier te maken en voor te breiden op extremer weer. 

Het klimaat verandert, wij dus ook

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool, in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Een gemiste kans! Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat. Daar hebben we wel de hulp van inwoners en bedrijven bij nodig.

Iedereen kan bijdragen

Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kunt u tuintegels vervangen door groen, een groen dak op uw huis of schuur aanbrengen of uw regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen.

Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water kan bovendien gebruikt worden tijdens droge periodes. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan bijdragen. Want regenwater valt overal.

Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker.