Terug naar het overzicht

Burgemeester: "Moeilijk, maar echt nodig"

Beste inwoners, 

Burgemeester Francisca Ravestein
Foto: Victor van Leeuwen

Het kabinet kwam maandagavond met een vervelende boodschap, een volledige lockdown voor ons land. Dit betekent dat bijna alles dicht is en we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Dit is, zeker met de feestdagen op komst, slecht nieuws. Een situatie waar niemand in wil zitten. Ik had het ook graag anders gezien, maar het is wel echt nodig. De cijfers van het aantal besmettingen zijn enorm gestegen en de druk op de zorg is te hoog.

Hoe moeilijk het ook is, ik roep u op om de maatregelen na te leven. Laten we er met elkaar voor zorgen dat deze strenge aanpak het gewenste effect heeft, zodat we straks weer meer vrijheid krijgen. Probeer het vol te houden, want er is licht aan het eind van de tunnel. Binnenkort zal gestart worden met de vaccinatie en dan hopen we dat we in de loop van het nieuwe jaar van het virus af  zijn.

Tot die tijd moeten we er het beste van maken. Laten we vooral kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn om elkaar door deze tijd heen te helpen. Door op afstand hulp aan te bieden, elkaar te bellen of een kaart te sturen, kunt u in deze dagen veel voor elkaar betekenen.

Francisca Ravestein
Burgemeester