Terug naar het overzicht

Ackerweide ontvangt voor de derde keer veiligheidslabel

Op woensdag 13 september heeft wethouder Bart van Straten het ‘SCHOOL op SEEF’ veiligheidslabel uitgereikt aan directeur Nils Brobbel en Wendy Holtzapfel (leerkracht groep 6 én verkeersleerkracht). Dit is het derde veiligheidslabel dat Ackerweide in ontvangst mag nemen.

Wat is SCHOOL op SEEF?

SCHOOL op SEEF is een programma van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland). Een lesprogramma speciaal voor basisscholen en leerlingen in Zuid-Holland, met als doel om kinderen zo zelfstandig en zo veilig mogelijk deel te laten nemen aan het verkeer. Kinderen krijgen les over de theorie en kunnen dit tijdens de praktische verkeerslessen toepassen. Ook worden de ouders betrokken bij het programma en worden zij ingelicht over wat zij kunnen doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo werken we richting een veilige schoolomgeving en veilige deelname in het verkeer.

Hard voor gewerkt

Ackerweide heeft hard gewerkt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Om voor een veiligheidslabel in aanmerking te komen moet de school aan een aantal punten voldoen. Op de drie punten scoort de school een 9 of hoger. De school heeft SCHOOL op SEEF goed geborgd met meerdere verkeersouders en een schoolcontactpersoon. Ook kan de school rekenen op voldoende hulpouders bij de lessen. De schoolomgeving is verkeersveilig ingericht en de school ondervindt geen problemen. De labelcommissie van SCHOOL op SEEF heeft daarom Ackerweide hun derde veiligheidslabel toegekend.

Uitreiking veiligheidslabel

Het label is door wethouder Bart van Straten uitgereikt aan directeur Nils Brobbel en verkeersleerkracht Wendy Holtzapfel. De groepen 6 waren aanwezig bij de uitreiking. Na de uitreiking bleef Bart van Straten om, samen met groep 6, een verkeersdemonstratie te volgen.

“Het is van belang dat kinderen al op jonge leeftijd bewust worden van hun keuzes in het verkeer. Oogcontact zoeken met de andere verkeersdeelnemers is belangrijk én houdt de situatie veilig. Het is goed om te zien hoe de kinderen hier actief mee bezig zijn en hoe de leerkrachten en ouders dit serieus oppakken”, aldus Bart van Straten.