Terug naar het overzicht

Aanleg waterbuffer in Klapwijk gestart

Klapwijk is flink verzakt sinds de aanleg ruim 30 jaar geleden. De gemeente wil verdere verzakkingen tegengaan en kiest voor een innovatieve oplossing: de Urban Waterbuffer, een ondergrondse wateropslag.

Deze waterbuffer komt in het Wijkpark, op het marktplein. De werkzaamheden zijn donderdag 23 maart gestart. Voor de aanleg van de Urban Waterbuffer heeft de gemeente de hulp ingeschakeld van het Delftse watertechnologie bedrijf Field Factors.

Wethouder Hanneke van de Gevel en Wilrik Kok van Field Factors
Wilrik Kok van Field Factors en wethouder Hanneke van de Gevel

De eerste schep is gezet

Wethouder Hanneke van de Gevel zette symbolisch de eerste schep in de grond.

Het veranderende klimaat vraagt om aanpassingen in onze woonomgeving. Het regent steeds vaker én heviger, dit water moeten we ergens op kunnen slaan. Dit is een mooie oplossing om het overtollige water op te slaan en in te zetten in momenten van droogte. Een mooie stap voor Klimaatbestendig Klapwijk, ik kijk uit naar het eindresultaat.

Wethouder Hanneke van de Gevel

Meer informatie

Naar verwachting is de Urban Waterbuffer in de zomer klaar. De aanleg van de Waterbuffer is onderdeel van Klimaatbestendig Klapwijk. Nieuwsgierig naar meer informatie over de Waterbuffer en Klimaatbestendig Klapwijk? Bekijk daarvoor de website van Klimaatbestendig Klapwijk.

Stap 1a: Opvangen - Hemelwater stroomt oppervlakkig af naar de wadi's.

Stap 1b: Opvangen - Grondwater draineert via drainage-transport riool

Stap 2: Vasthouden - Tijdelijk vasthouden in 2 retentie-vijvers

Stap 3: Zuiveren - Bluebloqs biofiler

Stap 4: Opslaan - Ondergrondse opslag in doorlatende zandlaag

Stap 5: Gebruiken - Grondwater aanvullen  via de vijver en het DT riool.
Stap 1a: Opvangen – Hemelwater stroomt oppervlakkig af naar de wadi’s. Stap 1b: Opvangen – Grondwater draineert via drainage-transport riool Stap 2: Vasthouden – Tijdelijk vasthouden in 2 retentie-vijvers Stap 3: Zuiveren – Bluebloqs biofiler Stap 4: Opslaan – Ondergrondse opslag in doorlatende zandlaag Stap 5: Gebruiken – Grondwater aanvullen via de vijver en het DT riool.