Tuindershof

Tussen twee karakteristieke linten en bij de plas van Van Buijsen komt de nieuwe wijk Tuindershof. Het voormalige tuindersgebied ligt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. Het wordt begrensd door de Europalaan, Overgauwseweg, het Nieuwe Hoefpad en de noordrand van de wijk Keijzershof.  

Welke woningen worden er gebouwd? 

Tuindershof wordt een veelzijdige wijk, met een diversiteit aan woningen, waar sociale- en vrijesectorwoningen worden afgewisseld. Er is variatie in woningtypes en woonmilieus, waardoor diverse doelgroepen een woning kunnen vinden. De nieuwbouwwijk zal in totaal bestaan uit ongeveer 650 woningen, waarvan ongeveer 240 woningen in het sociale segment. De woningen zullen worden opgeleverd in verschillenden fases. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd, met de bouw van de 2e fase is inmiddels gestart. 

Waar vind ik meer informatie?

Vrije sector

Op de website www.nieuwbouw-tuindershof.nl leest u meer informatie over deze nieuwbouwwijk. Voor de ontwikkeling en verkoop van het zuidelijk deel van Tuindershof leest u meer op tuindershofzuid.nl. Daar vindt u de verkoopprijzen, de agenda van verkoopevenementen en het laatste nieuws.

Sociale huur

De bouw van de 41 sociale huurwoningen van fase 1 is in april 2021 gestart. Deze woningen zijn in september 2022 allemaal opgeleverd. In februari 2022 is er gestart met de bouw van nog eens 26 sociale huurwoningen. Naar verwachting worden deze in de eerste helft van 2023 opgeleverd. De verhuur hiervan wordt geregeld door  Rondom Wonen. Om in aanmerking te komen voor deze woningen, moet u zich inschrijven op Woonnet Haaglanden.