Ondernemersprijs en belofteprijs 2023

De winnaars van de Ondernemersprijs en de Belofteprijs zijn tijdens de uitreikingsavond op 13 november bekend gemaakt. Bart van Straten, wethouder Economie, reikte de prijzen uit.

Nagenieten van deze fantastische avond? Bekijk de aftermovie!

Winnaar Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs ging naar Oscar van Buijtene van OBS Groep. Oscar van Buijtene is een ondernemer pur sang. Hij heeft bewust de keuze gemaakt om vanuit verschillende bedrijven te opereren, zodat elk bedrijf op een specialisme kan uitblinken. Naast lef en creativiteit is deze ondernemer ook zeer betrokken bij onze gemeente. Dat blijkt onder meer uit zijn betrokkenheid bij Koningsdag, de Techniek Doe Dag en de jaarlijkse Mud race.

Oscar van Buijtene van OBS Groep

Winnaar Belofteprijs

Mariëlle Verhaar-Lucas en Joost Verhaar-Lucas, de oprichters van dansschool Creating Art Productions, zijn de winnaars van de Belofteprijs. Ze helpen dansers bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent, ook op mentaal gebied. Veel leerlingen bloeien op en durven zichzelf te zijn. Daarnaast zetten zij zich vol passie in voor jongeren die willen starten met ondernemen.

Joost Verhaar-Lucas en Mariëlle Verhaar-Lucas van Creating Art Productions

Deze prijs is voor die ondernemer die het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke/sociale toegevoegde waarde en innovatie. Alle ondernemers uit groot-, midden-of kleinbedrijf kregen de kans om mee te dingen.

H.N. Post en Zonen

Familiebedrijf H.N. Post en Zonen, dat bijna 60 jaar bestaat, is een voortrekker van duurzaam transport in Nederland. Met al zes elektrische trucks in het zwaarste segment zijn ze koploper in de energietransitie. H.N. Post en Zonen onderscheidt zich door een lange termijn visie: duurzaam duurt het langst. Net zoals het bedrijf zich inzet voor emissieloos transport, investeren ze ook in duurzame relaties, zowel met de klanten als met het toegewijde team. Als hoofdsponsor van korfbalclub Avanti in Pijnacker toont H.N. Post en Zonen zich ook lokaal en maatschappelijk betrokken. 

OBS Groep

Bij de OBS Groep gaat het niet alleen om wat we bouwen, maar ook om hoe we samenwerken, hoe we onze gemeenschap ondersteunen en hoe we onze partners en personeel in het zonnetje zetten. Wij zijn zeer innovatief en succesvol in de machinebouw, productie en besturing. Met onze bedrijven OW Machinebouw, OBS Techniek, CNC Verspanen, 247 Watersnijden en 247 Lasersnijden bieden we een groot totaalpakket aan op het gebied van Engineering, installeren van technische installaties, draai- en freeswerk, watersnijden en lasersnijden.

Sport2000Nootdorp / DeRugbyspecialist

Een begrip en ontmoetingspunt waar sporters, verenigingen en mede-ondernemers samenkomen. Door productkennis en ervaring in de branche, zijn wij in staat om mensen op een prettige manier te adviseren, van de revaliderende sporter tot het ondersteunen van verenigingen op sponsorbeleid. De (web)shop, deRugbySpecialist.nl heeft ons een nieuwe en grotere regionale klantenkring opgeleverd. Daarnaast werken wij samen met maatschappelijke organisaties vanuit gemeentes en zijn wij trotse partner van Turnover Jeugdhulp. Allemaal de uitwerking van het opzetten van het fundament in een moeizame tijd (Coronacrisis). Dat is door onze klanten gezien en dat wordt gewaardeerd.

Deze prijs is bedoeld voor ondernemers die maximaal 3 jaar zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Starters en start ups zijn hier de belangrijkste doelgroepen. De jury heeft gekeken naar hoe de ondernemers het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke/sociale toegevoegde waarde en innovatie.

Zakenmama: Celine Verhoef

Zakenmama is hét platform over werk en ouderschap, met inspiratie, artikelen, video’s, kennis, humor en meer. Founder Celine Verhoef uit Pijnacker is Zakenmama gestart vanuit een maatschappelijke missie. Met de inzichten vanuit de snelgroeiende community zet het platform zich o.a. in voor werkende ouders, gendergelijkheid en een betere toekomst voor onze kinderen. Celine Verhoef: “Door open en eerlijke gesprekken te voeren, brengen we een beweging op gang en doorbreken we taboes en uitdagingen rondom werk en ouderschap.”

Clover Orthodontie: Jason Cruden

Clover Orthodontie streeft naar uitmuntendheid in orthodontische zorg. “We streven ernaar om een vertrouwde en toonaangevende naam te zijn in de branche, waar patiënten altijd kunnen rekenen op hoogwaardige behandelingen en een persoonlijke benadering. We streven naar voortdurende innovatie en verbetering van onze diensten, om zo bij te dragen aan de gezondheid, het welzijn en het zelfvertrouwen van onze patiënten. En natuurlijk een stralende glimlach.”

Creating Art Productions: Mariëlle Verhaar-Lucas & Joost Verhaar-Lucas

Bij Creating Art Productions kan iedereen, van jong tot oud, met zijn eigen doelen en dromen terecht. ”We helpen dansers bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent, ook op mentaal gebied. Bij ons zie je veel leerlingen opbloeien en zichzelf durven te zijn omdat ze iets hebben gevonden waar ze goed in zijn, waardoor hun zelfverzekerdheid groeit. Wij trainen onze leerlingen op drie belangrijke vlakken: op technisch vlak, op mentaal vlak en hoe te dansen met gevoel. Daarnaast helpen wij jongeren ook met ondernemen.”

FunctieNaamOragnisatie
Voorzitter juryBart van StratenWethouder gemeente Pijnacker-Nootdorp
JurylidHarry WubbenNamens Glastuinbouw NL
JurylidSabine ZondagPlus Zondag
Winnaar Ondernemersprijs 2018
JurylidRoy VathorstRV Groep
Winnaar Belofteprijs 2018
JurylidSimone BosNamens NOOVA
JurylidGijs van der HelmNamens VNO NCW Oostland
JurylidDebby LeenenNamens OFPN
JurylidWim NobelNamens Rabobank
JurysecretarisAnita MonshouwerGemeente Pijnacker-Nootdorp

Sabine Zondag, eigenaar Plus Zondag, winnares Ondernemersprijs 2018:

Ik had me vooraf niet gerealiseerd wat de impact van het winnen van de Ondernemersprijs is.  Ik heb me positief verbaasd over de vele reacties, de telefoon die roodgloeiend stond, mensen die me kwamen feliciteren. Het heeft een zeer positieve uitstraling op mijn bedrijf gehad en ik raad het daarom ondernemers zeker aan zich aan te melden.

Roy Vathorst, eigenaar en hoofd Creativiteit RV Groep, winnaar Belofteprijs 2018

Als jonge of startende ondernemer is het altijd een eer om betekenisvolle prijzen te winnen. De Belofteprijs Pijnacker-Nootdorp zag ik dan ook echt als een erkenning voor mijn team. Binnen de gemeente zorgde het niet alleen voor veel positieve reacties, maar ook daadwerkelijk nieuwe opdrachten en kansen. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en draag ik natuurlijk graag mijn steentje bij als jurylid.

De winnaars van de Ondernemers- en Beloftenprijs 2018
De winnaars van 2018: Sabine Zondag en Roy Vathorst
JaarThemaWinnaars
1995InnovatieVan der Helm bedrijven
1996CreativiteitHovenier Louis van der Meijden
1997Ontwikkeling op de eerste plaatsRonald Bunnik
1998  MotiverenK.A. van Daalen & Zn B.V. / Daallin B.V.
1999BedrijfshuisvestingAlbert Heijn Composite Distributiecentrum
2000Maatschappelijke betrokkenheidVan Schie Kassenbouw B.V.
2001KlantvriendelijkheidBloemendaal Schoenen en Lederwaren
2002SamenwerkingDrukkerij van de Sande &Telstar Uitgeverij
2003Geen themaPartycentrum ‘Het Witte Paard’
2004InnovatieAweta G&P  B.V.
2005Uitstraling en kwaliteitszorgCarlo Straver Culinair
2007Grensverleggend ondernemenVan den Berg Roses
2009ProfilerenAmmerlaan Grond- en Hydrocultuur v.o.f.
2012Maatschappelijk verantwoord ondernemenTomatenkwekerij Gebr. Duijvestijn
2014Innoveren in een veranderende marktAutodemontagebedrijf  Th. van Gils B.V.
Belofteprijs: Pera & Pasha
2016Ondernemers van de ToekomstHoeve Biesland
Belofteprijs : Zorgkwekerij Bloei
2018Ondernemers van de ToekomstPlus Zondag
Belofteprijs: RV Webdiensten
Eervolle vermelding: Esther Bennett
2020 en 2022Geen Ondernemersprijs
Logo Ondernemersprijs 2023

Partners Ondernemerprijs 2023

logo VNO NCW Oostland
logo Rabobank
logo Glastuinbouw Nederland - Regio Zuid-Holland, Oostland
logo NOOVA netwerk voor ondernemende vrouwen
logo Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp
logo RV webdiensten
logo PLUS Sabine Zondag

Met dank aan

logo Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp
Logo Geraphic
Logo RPP Reurings precisie plaatwerk