Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in de samenleving, ook in Pijnacker-Nootdorp. Op tal van gebieden wordt vrijwilligerswerk verricht: de zorg, cultuur, onderwijs en in de sport. Onder vrijwilligerswerk verstaan we “werk dat in enig georganiseerd verband onbetaald wordt verricht voor anderen en/of de samenleving, zonder dat degene die het verricht daar voor zijn of haar levensonderhoud van afhankelijk is”.

Vrijwilligerswerk levert niet direct geld op, maar geeft vaak veel voldoening, plezier in het werk en erkenning. Het werk is rijk aan sociale contacten en men kan soms ook nieuwe vaardigheden opdoen. In sommige gevallen kan vrijwilligerswerk een opstapje zijn naar een (nieuwe) baan. Het volledige verenigingsleven in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en vele andere organisaties steunen op de inzet van vrijwilligers.

Wilt u ook belangeloos iets voor een ander doen? Kijk dan voor meer informatie en vacatures op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP). Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) heeft een vacaturebank met een grote diversiteit aan vrijwilligerswerk. Als hier niet in staat wat u zoekt, dan kan de medewerker van het VIP advies geven. Samen gaat u op zoek naar de meest geschikte plaats om uw vrijwilligerswerk te doen. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met de consulent vrijwilligerswerk van de SWOP. Stuur een mail naar vip@swop.nl of bel 015 – 3699 699.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties die veel met vrijwilligers werken. Meer informatie vindt u op de website van SWOP.

Wie kan mij meer vertellen over bijvoorbeeld alzheimer of autisme? Waar kan ik praten met lotgenoten? Hoe vind ik een maatje of een bezoekvrijwilliger? Kan iemand mij helpen met mijn thuisadministratie? Kijk in het overzicht hieronder voor welke hulp u waar terecht kunt.

Heeft u vragen over het vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatiepunt via telefoonnummer 015-3 699 699 .