Hulp bij psychische problemen

Heeft u psychische (of andere) problemen, dan is goede hulp op de juiste plek belangrijk. Het is van belang dat u bij de juiste zorgaanbieder terecht komt. Meestal is dit uw huisarts, soms een specialist.

In Pijnacker-Nootdorp werken huisartsen, maatschappelijk werkers en psychologen nauw samen. Ook is er samenwerking met GGZ-Delfland. Door deze samenwerking kan de huisarts u snel en gericht doorverwijzen, wanneer dit nodig is.

Heeft u psychische (of andere) problemen, dan is het niet altijd eenvoudig om structuur in uw dag aan te brengen. De medewerkers van Doel Delfland helpen u daarbij. Ze denken mee en helpen u uw problemen op te lossen, zodat u weer actief kunt deelnemen aan het dagelijks leven. Ook bieden ze diverse activiteiten en helpen ze u bij het vinden van een geschikte hobby of activiteit elders.

Bij hun coaches kunt u terecht voor het vinden van vrijwilligerswerk, een opleiding of werk. U kunt deelnemen aan de activiteiten wanneer u in behandeling bent bij GGZ Delfland of wanneer u een Wmo-indicatie heeft. Op de website van Doel Delfland vindt u meer informatie.