Een AED bij u in de buurt

Wij hebben uw hulp nodig. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. Wij vragen u daarom uw AED – zodra deze geplaatst is – aan te melden bij de Hartstichting en bij de gemeente.

Wilt u weten of er een AED bij u in de buurt hangt? Kijk dan op de overzichtskaart AED’s.

In samenwerking met Philips is de Hartstichting het crowdfundplatform ‘BuurtAED’ gestart om AED’s dag en nacht bereikbaar te maken in woonwijken. BuurtAED is een makkelijke manier om samen met buurtbewoners geld in te zamelen voor een eigen AED in de buurt (inclusief buitenkast) tegen een gunstig tarief

Wij willen graag een goede spreiding én correcte plaatsing van de AED’s. Het streven daarbij is om overal in Pijnacker-Nootdorp binnen 6 minuten loopafstand een AED te hebben. Overweegt u zelf een actie op te starten voor het plaatsen van een AED, dan vragen wij u om eerst te kijken op de website van Buurt AED. Op deze website kunt u zien waar in Pijnacker-Nootdorp al BuurtAED acties gestart of afgerond zijn. Is er geen AED bij u in de buurt en zijn er ook geen acties waaraan u een bijdrage kunt leveren, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Wij kijken graag met u mee waar in uw buurt nog een AED nodig is. U komt mogelijk zelfs in aanmerking voor een bijdrage vanuit de gemeente voor de installatie van de buitenkast. De gemeente ziet namelijk graag dat er meer AED’s buiten geplaatst worden. Deze AED’s zijn dan 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood. Om deze AED’s tegen alle weersomstandigheden te beschermen, moeten ze in een buitenkast geplaatst worden.

Heeft u vragen over BuurtAED, dan kunt u per e-mail contact opnemen met de gemeente via Nico Brandts n.brandts@pijnacker-nootdorp.nl.

De meeste buiten-AED’s, waaronder alle BuurtAED’s, worden regelmatig gecontroleerd door medewerkers van Stichting AED Pijnacker-Nootdorp. Zij zijn te bereiken via het e-mailadres aedpijnackernootdorp@gmail.com.