Zie ook

SWOP: Thuisadministratie voor ouderen

Heeft u moeite met het bijhouden van de persoonlijke financiële administratie? De Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) helpt ouderen bij de thuisadministratie.

De medewerkers van de SWOP helpen ouderen bij het op orde brengen en/of bijhouden van de persoonlijke financiële administratie. Bijvoorbeeld als een oudere dit niet meer zelf kan. Of als de partner, die altijd verantwoordelijk was voor de administratie, komt te overlijden.

Het SWOP kan ook informatie geven over ouderenvoorzieningen en financiële regelingen voor kwijtschelding, subsidiëring of vergoeding van gemaakte kosten.

Betrouwbare vrijwilligers

De SWOP heeft een aantal betrouwbare vrijwilligers geselecteerd. Zij ondersteunen de oudere bij de thuisadministratie, onder verantwoordelijkheid van een beroepskracht.

Werkzaamheden

De vrijwilliger bezoekt u eenmaal per maand (zo nodig vaker). Iedere deelnemer ontvangt een map waarin de financiële administratie wordt geordend. In het bijbehorende logboek noteert de vrijwilliger iedere handeling die is verricht.

Kosten

De eigen bijdrage is € 8,75 per maand (prijspeil 2017) ongeacht de hoeveelheid werk die wordt verricht. Aan het begin van de dienstverlening wordt eenmalig € 8,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Kijk voor meer informatie op de website van SWOP.