De Rotterdampas

Met de Rotterdampas kun je meer dan 750 leuke dingen doen in de regio, gratis of met korting. De pas geldt van 1 maart 2022 tot en met 2 maart 2023.

Levertijd

Door grote drukte bij Rotterdampas ligt de levertijd momenteel rond de drie weken.

Bestel de standaard volwassenenpas via www.rotterdampas.nl of via het online formulier van de gemeente. Dit formulier kunt u ook gebruiken als u uw pas wilt verlengen. U kunt een Rotterdampas verlengen als u uw vorige Rotterdampas tussen 1 maart 2021 en 28 februari 2022 aangevraagd heeft. Heeft u geen Rotterdampas (meer) in bezit? Vraag dan een nieuwe pas aan. Let er dan op dat u recente foto’s toestuurt, en deze duidelijk met naam en geboortedatum labelt.

Korting voor minima

Mensen met een minimum inkomen kunnen een Rotterdampas met korting krijgen. Doe de aanvraag dan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Vul hiervoor het online formulier van de gemeente in.

Kindpas

Kinderen kunnen met korting een kindpas aanvragen. Let op dat het dan wel noodzakelijk is dat 1 van de ouders ook een geldige Rotterdampas heeft.

Korting voor studenten

Voltijds studenten, wonend of studerend in Rotterdam, hebben ook recht op korting. Deze pas is alleen verkrijgbaar in de Rotterdampaswinkel.

  • een pasfoto of een foto van de betreffende persoon. Hierop moet het gezicht van de persoon goed te zien zijn. Zorg er voor dat u alle foto’s duidelijk labelt. Dit doet u door in de naam van de foto de voornaam en geboortedatum van de persoon te plaatsen. 

Als u de pas met korting koopt of verlengt:

  • bankafschriften over een gehele maand waarop uw (verzamel)inkomen staat, of
  • als u een uitkering ontvangt via de gemeente: een betaalspecificatie hiervan

Standaardprijs / gezinsprijs

  • de standaardprijs voor een volwassene is € 60,-
  • voor een kind van 0 t/m 17 jaar kost de pas € 17,50. Een Rotterdampas voor uw kind(eren) koopt u tegelijk met uw eigen pas
  • een vervangende pas kost € 2,50. Deze wordt binnen vijf werkdagen thuisgestuurd
  • een vervangende pas om direct mee te nemen kost € 5,- en is alleen verkrijgbaar in de Rotterdampaswinkel

Kortingsprijs

  • Minima betalen € 5,-
  • Kinderen van minima krijgen de pas gratis. Een Rotterdampas voor uw kind(eren) koopt u tegelijk met uw eigen pas
  • Voltijds studenten (MBO, HBO of WO t/m 33 jaar), wonend of studerend in Rotterdam, betalen € 17,50. De pas is alleen verkrijgbaar in de Rotterdampaswinkel

Het verlengen van de kindpas kan (alleen in combinatie met het verlengen van de ouderpas) via het online formulier van de gemeente. Het verlengen van de kindpas kan niet op Rotterdampas.nl. 

Passen met een kortingsprijs kunt u alleen aanvragen via de gemeente. Gebruik hiervoor het online aanvraagformulier. Dat formulier is ook bruikbaar als u een pas wilt verlengen.

Lukt het niet om de aanvraag online te doen? Bel dan met 14 015.