Ontheffing voetgangersgebieden (pollers)

In de Zonnehof, Windlusthof en het centrum van Pijnacker staan pollers (beweegbare palen). Hiermee worden de voetpaden of voetgangersgebied erachter afgesloten voor auto’s. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via een dagontheffing toegang krijgen tot het voetgangersgebied.

Voor de met pollers afgesloten voetgangersgebieden Windlusthof, Zonnehof en Centrum Pijnacker kunt u een dagontheffing aanvragen voor de volgende activiteiten:
  • trouwerijen;
  • rouwplechtigheden
  • verhuizingen;
  • verbouwingen door een aannemer.
Met de dagontheffing mag u het gebied in- en uitrijden, goederen laden en lossen of personen in of uit laten stappen. Parkeren is verboden.
De aanvraag doet u uiterlijk twee werkdagen voor de ingangsdatum van de ontheffing.

De ontheffing wordt verleend voor één auto. U krijgt een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail is ook het bewijs van de ontheffing. Deze ontheffing moet u goed zichtbaar achter uw voorruit leggen van uw auto. Verder ontvangt u een telefoonnummer waarmee de poller tijdens de duur van de ontheffing kan worden bediend. Een ontheffing voor de toegang van het gebied is maximaal 1 dag (24 uur) geldig.

Zonnehof, Windlusthof en Pijnacker-Centrum zijn voetgangersgebieden. Dit staat met een verkeerbord aangegeven. U kunt een bekeuring krijgen als u zonder ontheffingsbewijs het gebied inrijdt. Ook als de poller omlaag is.

Voor winkelcentrum Parade kunt u geen dagontheffing aanvragen. Tijdens venstertijden is het plein toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit is van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 10.30 uur. U rijdt het plein op via de Galop vanaf de Koningin Julianastraat.

Een dagontheffing voor de voetgangerszone Pijnacker-Centrum, Zonnehof of Windlusthof kost € 21,60.

Heeft u voor 1 of 2 extra dagen ontheffing nodig? Dan kunt voor die extra dagen apart een dagontheffing aanvragen. U betaalt wel voor iedere dag leges.
Heeft u voor langere tijd ontheffing nodig? Mogelijk komt u in aanmerking voor een algemene ontheffing voor verkeersregels. Informatie vindt u op de pagina Ontheffing verkeersregels aanvragen.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkzaken, tel 14 015.