Kunst in de openbare ruimte

In Pijnacker-Nootdorp staan ruim 60 kunstwerken in de openbare ruimte: op pleinen en in parken. Maar ook op plekken als op rotondes, sporthallen en bedrijventerreinen. Kunst maakt de gemeente bijzonder voor inwoners en bezoekers.

Op de website www.pijnacker-nootdorp.kunstwacht.nl staan alle kunstwerken uit de collectie van gemeente Pijnacker-Nootdorp.

In het boekje Monumenten & kunstwerken in Pijnacker, Oude Leede en Delfgauw staat een overzicht van de kunstwerken in deze drie plaatsen. Dit is een uitgave van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Het boekje bevat zowel monumenten als kunstwerken en is verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel H. van Atten, Emmapark 110, Pijnacker.

In de folder “Beeldende Kunst in Emerald Delfgauw” zijn de kunstwerken in de wijk Emerald beschreven en op kaart aangegeven. Ze zijn op de fiets in een uur en lopend in ongeveer twee uur te bekijken.

De werkgroep Cultuur, Zorgzaam en Gezellig in Nootdorp heeft een Kunstrouteboekje voor Nootdorp gemaakt. Kijk eens met andere ogen naar plekken waar u dagelijks langskomt.

Bekijk de kunstwerken in Pijnacker Centrum tijdens een wandelroute. Er is ook een speurtocht voor de kinderen beschikbaar.