Bibliotheek Oostland

De bibliotheken in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn onderdeel van bibliotheek Oostland. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk. U kunt gewoon binnenlopen om boeken in te kijken, een tijdschrift of een krant te lezen of surfen op het internet. Wilt u materialen mee naar huis nemen, dan moet u zich als lener laten inschrijven.

Maar er is nog veel meer mogelijk. De bibliotheek helpt u in de zoektocht naar betrouwbare informatie, interessante vrije tijdbesteding en inspireert tot lezen. U kunt er terecht voor

  • ontwikkeling en educatie;
  • kunst en cultuur;
  • literatuur;
  • ontmoeting;
  • debat.

Hulp bij het zoeken

De professionele medewerkers helpen u bij uw specifieke vragen. Ze bemiddelen zowel binnen als buiten de bibliotheek in digitale en schriftelijke informatie.

Bibliotheek Oostland is ook een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Hier kunt u terecht voor vragen en ondersteuning als het gaat om alle zaken die online geregeld kunnen worden. De medewerkers van Bibliotheek Oostland kunnen ook een afspraak voor u maken met een organisatie die je verder helpt als dit nodig is. Om gebruik te maken van het Informatiepunt Digitale Overheid hoeft u geen lid van de bibliotheek te zijn.

Daarnaast is de bibliotheek een belangrijke samenwerkingspartner voor culturele en maatschappelijke instellingen.