Onderwijs voor volwassenen

Volwassen inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen gebruikmaken van het onderwijsaanbod van NL Training. De gemeente koopt onder het motto ‘een leven lang leren’ elk jaar cursussen in voor volwassenen vanaf 18 jaar. Daarnaast kunt u voor uw digitale-, reken- en taalvaardigheden terecht bij Taalhuis Oostland.

NL Training

NL Training biedt zowel overdag als ’s avonds cursussen op het gebied van lezen en schrijven bij Buurt & Zo in Pijnacker (Julianalaan 47). De cursussen worden op verschillende niveaus aangeboden. Bovendien zijn er zowel korte als uitgebreidere trajecten. Aan het einde van iedere cursus ontvang je een certificaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NL Training via zoetermeer@nltraining.nl of 06 – 53503392. Meer informatie over de trajecten vindt u op de website van NLtraining. Aanmelden kan daar direct via het online inschrijfformulier. 

Taalhuis Oostland

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp (en Lansingerland) kunnen voor hun taalvaardigheid, rekenvaardigheid en hun digitale vaardigheden ook terecht bij het Taalhuis. Deze lessen zijn heel nuttig, alleen krijgt u na afloop geen certificaat.

Voor vragen over taal, rekenen of Nederlandse lessen kunt u gebruikmaken van de Taalpuntspreekuren.

Vestiging Spreekuur op
Pijnacker, Buurt & Zo vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur
Nootdorp, CulturA woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Meer informatie vindt u op de website van Bibliotheek Oostland.