Onderwijs voor volwassenen

Volwassen inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen gebruikmaken van onderwijs van NL Training. De gemeente koopt onder het motto ‘een leven lang leren’ elk jaar cursussen in voor volwassenen vanaf 18 jaar. Ook kunt u voor uw digitale-, reken- en taalkennis terecht bij Taalhuis Oostland.

NL Training

NL Training geeft overdag en ’s avonds cursussen op het gebied van lezen en schrijven bij Buurt & Zo, Julianalaan 47 in Pijnacker. De cursussen worden op verschillende niveaus aangeboden. Er zijn korte en uitgebreidere cursussen. Aan het einde van iedere cursus ontvangt u een certificaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NL Training via zoetermeer@nltraining.nl of 06 – 53503392. Meer informatie over de cursussen vindt u op de website van NLtraining. Aanmelden kan daar direct via het online inschrijfformulier. 

Taalhuis Oostland

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp (en Lansingerland) kunnen voor het verbeteren van hun Nederlandse taal, reken en hun digitale vaardigheden ook naar het Taalhuis komen. Deze lessen zijn heel nuttig, alleen krijgt u aan het einde van de cursus geen certificaat. Voor vragen over taal, rekenen of Nederlandse lessen kunt u gebruikmaken van de Taalpuntspreekuren:

Vestiging Spreekuur op
Pijnacker, Buurt & Zo vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur
Nootdorp, CulturA maandag van 13.00 uur tot 15.00 uur

Meer informatie vindt u op de website van Bibliotheek Oostland.