Trouwambtenaar voor 1 dag

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Dat kan een babs zijn van de gemeente Pijnacker-Nootdorp maar het mag ook iemand zijn die benoemd is als babs in een andere gemeente.

Wij bieden niet de mogelijkheid om iemand die geen babs is voor een dag te laten benoemen en beëdigen. Het is bij een uitgebreide ceremonie wel mogelijk dat iemand anders dan de babs de toespraak voor zijn/haar rekening neemt. Het bruidspaar moet dit bij de aanmelding van hun huwelijk duidelijk aangeven. Een van onze trouwambtenaren verzorgt dan alleen het officiële gedeelte (het afnemen van de huwelijksbelofte en/of de ondertekening van de akten).

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Pijnacker-Nootdorp? Dan mag hij of zij in Pijnacker-Nootdorp een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten. Dit moet u wel aanvragen.

Vul hiervoor het aanvraagformulier in en voeg dit als bijlage toe bij de aanmelding van uw voorgenomen huwelijk. U kunt het formulier ook ingevuld sturen naar Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Deze aanvraag dient u minimaal zes weken voor de trouwdag in.

Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan alleen voor uw trouwdag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij of zij mag die dag in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken.

De kosten voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap die u aan de gemeente betaalt zijn hetzelfde als wanneer u een babs van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zou kiezen.

Daarnaast gelden aanvullende kosten voor de benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand € 40,40.

De babs uit een andere gemeente ontvangt van ons geen vergoeding.