Zie ook

Onkruid verwijderen

De gemeente haalt tussen maart tot oktober het onkruid weg op openbare wegen. Zo blijven deze schoon en aantrekkelijk.

Sinds 2015 gebruikt de gemeente Pijnacker-Nootdorp geen chemische middelen meer voor het verwijderen van onkruid op straten. Sinds die tijd verwijderen wij onkruid door een combinatie van borstelen, bosmaaien (vooral rondom obstakels) en heet water.

Tussen maart en oktober komen wij een aantal keer voorbij. Hoe vaak dat is hangt af van waar het onkruid groeit en wat voor weer het is. Onkruid groeit sneller als het warm weer is en als het af en toe ook regent. De gemeente werkt hard om zoveel mogelijk onkruid weg te halen, zodat de straat er verzorgd uitziet. Maar er kan altijd een beetje onkruid op straat over blijven.

Onze medewerkers en aannemers bestrijden het onkruid tot 10 centimeter van de gebouwen en hekken. Dit doen ze om geen schade toe te brengen aan persoonlijke bezittingen. Helpt u mee door ‘uw 10 centimeter’ zelf onkruid vrij te maken?

Helpt u mee?

Bent u toch in uw voortuin bezig of heeft u een minuutje tijd over? Help dan ook mee door:

  • het onkruid van uw stoep, gevel en uit de goot voor uw woning zelf weg te halen of met kokend water te bestrijden. Gebruik geen chemische middelen.
  • uw stoep en goot regelmatig schoon te vegen met een harde bezem. Hiermee haalt u zaadjes en kleine kiemplantjes weg en kan onkruid niet groeien.

Als u ziet dat we bezig zijn met het verwijderen van het onkruid, dan helpt het ons enorm door uw auto op een plek te zetten waar we al geweest zijn. Als u toevallig een medewerker aan het werk ziet, kunt u ook aan hem of haar vragen wat op dat moment de beste parkeerplek is. Hierdoor kunnen wij gemakkelijker bij het onkruid komen. Ook voorkomt u dat uw auto vies wordt door opspattend vuil van de veegwagen of bladblazer, of de kans op schade door een opspattend steentje.

In het Meldpunt Leefomgeving kunt u online vragen, verzoeken en/of meldingen over uw leefomgeving aan de gemeente doorgeven, waaronder over onkruid verwijderen.